無暱稱>试卷(2013/11/05)

高考◆英语◆广东省題庫 下載題庫

94 年 - 2005年广东英语高考真题(A卷)#11918 

选择:40题,非选:0题
立即測驗 
我要補題 回報試卷錯誤 試卷下載
1.
Some myths are stories told since ancient times to explain the causes for natural happenings.
The Greek myth that explains why there are changes of (36) _______ is about Demeter, the goddess of the harvest. She had a daughter, Persephone, whom she loved very much. Hades, god
of the underworld, fell in love with Persephone, and he asked Zeus, the ( 37) _______ of the gods, to give Persephone to him as his (38) _______. Zeus did not want either to disappoint Hades or to upset Demeter, so he said he would not agree to the marriage, but neither would he (39) _______ it. Hades, therefore, decided to take the girl without (40) _______. When Persephone was picking flowers in the garden, he seized her and took her to the underworld. When Demeter (41) _______ what happened to Persephone, she became so (42) _______ that she caused all plants to ( 43 ) _______. People were in (44) _________ of starving. But Demeter was determined not to let crops grow (45 ) _______ her daughter, Persephone, was returned to her. (46) __________, still not wanting to disappoint Hades, decided upon a condition for Persephone's (47) ______ . She could go back to her mother if she had not (48) ________ anything while she was in the underworld. Demeter (49) ________ it because she did not know that Persephone had eaten several pomegranate (石榴) seeds in the underworld. When Zeus (50) ______ this, he agreed that Persephone could spend part of the year with her (51) _______, but he added that since she had eaten the seeds, she must spend part of the year in the underworld. And so it (52) ________ that when Persephone is in the underworld, Demeter is sad and therefore (53) _______ not let the crops grow. That is (54) ______ we have winter when plants do not grow. When Persephone returns, Demeter is (55)______ , it  is spring, and plants begin to grow again. 

【題組】36.
(A). periods
(B). seasons
(C). time
(D). age
2.【題組】37.
(A). winner
(B). ruler
(C). advisor
(D). fighter
3.【題組】38.
(A). wife
(B). lover
(C). partner
(D). daughter
4.【題組】39.
(A). forbid
(B). forgive
(C). admit
(D). accept
5.【題組】40.
(A). arrangement
(B). warning
(C). reason
(D). permission
6.【題組】41.
(A). let out
(B). worked out
(C). thought out
(D). found out
7.【題組】42.
(A). excited
(B). tired
(C). angry
(D). serious
8.【題組】43.
(A). grow fast
(B). start growing
(C). stop growing
(D). grow slowly
9.【題組】44.
(A). danger
(B). hope
(C). turn
(D). case
10.【題組】45.
(A). since
(B). until
(C). after
(D). when
11.【題組】46.
(A). Persephone
(B). Zeus
(C).
(D)emeter
(D). Hades
12.【題組】47.
(A). return
(B). change
(C). marriage
(D). journey
13.【題組】48.
(A). stolen
(B). found
(C). eaten
(D). heard
14.【題組】49.
(A). understood
(B). refused
(C). doubted
(D). accepted
15.【題組】50.
(A). discovered
(B). studied
(C). forgot
(D). prepared
16.【題組】51.
(A). daughter
(B). mother
(C). god
(D). ruler
17.【題組】52.
(A). works
(B). remains
(C). happens
(D). starts
18.【題組】53.
(A). should
(B). can
(C). dare
(D). will
19.【題組】54.
(A). where
(B). because
(C). why
(D). how
20.【題組】55.
(A). nice
(B). friendly
(C). fresh
(D). happy
21.
We have two daughters: Kristen is seven years old and Kelly is four. Last Sunday evening, we invited some people home for dinner. I dressed them nicely for the party, and told them that their job was to join Mommy in answering the door when the bell rang. Mommy would introduce them to the guests, and then they would take the guests' coats upstairs and put them on the bed in the second bedroom.
The guests arrived. I introduced my two daughters to each of them. The adults were nice and kind and said how lucky we were to have such good kids.
Each of the guests made a particular fuss over Kelly, the younger one, admiring her dress, her
hair and her smile. They said she was a remarkable girl to be carrying coats upstairs at her age.
I thought to myself that we adults usually make a big "to do" over the younger one because
she's the one who seems more easily hurt. We do it with the best of intentions.
But we seldom think of how it might affect the other child. I was a little worried that Kristen
would feel she was being outshined. I was about to serve dinner when I realized that she had been
missing for twenty minutes. I ran upstairs and found her in the bedroom, crying.
I said, "What are you doing, my dear?"
She turned to me with a sad expression and said, "Mommy, why don't people like me the way
they like my sister? Is it because I'm not pretty? Is that why they don't say nice things about me as
much?"
I tried to explain to her, kissing and hugging her to make her feel better.
Now, whenever I visit a friend's home, I make it a point to speak to the elder child first.

【題組】56.                    The underlined expression 'make a big "to do" over' (paragraph 4) means _______.
(A). show much concern about
(B). have a special effect on
(C). list jobs to be done for
(D). do good things for
22.【題組】57.You need to build a positive self-image when you _________.
(A). dare to challenge yourself
(B). feel it hard to change yourself
(C). are unconfident about yourself
(D). have a high opinion of yourself
23.【題組】58.
(A)ccording to the passage, our serf-images _________.
(A). have positive effects
(B). are probably untrue
(C). are often changeable
(D). have different functions
24.【題組】59. We can conclude from the passage that _______.
(A). parents should pay more attention to the elder children
(B). the younger children are usually more easily hurt
(C). people usually like the younger children more
(D). adults should treat children equally
25.
Being considered a leader in our society is indeed of high praise. Leadership means power,
commands respect and, most important, encourages achievement. Unlike vitamin C, leadership
skills can't be easily swallowed down. They must be carefully cultivated.
Different from popular belief, most good leaders are made, not born. They learn their skills in their everyday lives. But which do they develop? How do they (and how can you) get others to follow?
Always give credit. Many leaders note that the most efficient way to get a good performance
from others is to treat them like heroes. Giving public credit to someone who has earned it is the best leadership technique in the world. It is also an act of generosity (慷慨) that's never forgotten.
Giving credit is more effective than even the most constructive criticism (批评) , which often
hurts rather than helps. Kenneth Blanchard, the author of The One-Minute Manager, agrees.
"Catch people doing something right!" he says. Then tell everyone about it.
Take informed risks. " The best leaders know that taking a risk is not a thoughtless exercise,"
says management adviser Marilyn Machlowitz. "Sky divers don't go up in an airplane without checking the parachutes (降落伞) beforehand. "
Because the idea of risk also carries with it the possibility of failure, many of us usually wait
for others to take charge. But if you want to be a leader, you must learn to fail - and not die a
thousand deaths. Pick yourself up and start all over again.

(E)ncourage enthusiasm (热情). "When people understand the importance of work, they lend
their mental strengths," says Lee Ducat. But when they get excited about the work, all their energy gets poured into the job. That's a great force! Is this the best way to create excitement? Be enthusiastic your-self - You will be followed by everyone.

【題組】60.                    The underlined word "cultivated" (paragraph 1) roughly means _______.
(A). encouraged
(B). compared
(C). examined
(D). developed
26.【題組】61. The part Always give credit tells us that a leader should _______.
(A). give helpful criticism
(B). regard others as real heroes
(C). praise people for their good performances
(D). praise everyone
27.【題組】62. To be a good leader, you should _______.
(A). not be afraid of any risks
(B). think twice before taking risks
(C). try to avoid any possible failures
(D). know what a thoughtless exercise is
28.【題組】63. Which of the following can be the best title for the passage?
(A). Leadership Is of Skills and Techniques
(B). Leadership Is Very Important
(C). Not Many Can Be Leaders
(D). How to Be a Leader
29.
"Have you ever been out on a boat and felt it lifted up by a wave? Or have you jumped in the
water and felt the rush of energy as waves came over you?" asked Jamie Taylor of the Wave Energy Group at the University of
(E)dinburgh. "There is certainly a lot of energy in waves," he said. Scientists are working to use that energy to make electricity. Most waves are created when
winds blow across the ocean. "The wind starts out by making little ripples (涟漪) , but if they
keep on blowing, those ripples get bigger and bigger and turn into waves," Taylor said. " Waves
are one of nature 's ways of picking up energy and then sending it off on a journey.
When waves come toward the shore, people can set up dams to block the water and send it
through a large wheel called a turbine (涡轮机) . The turbine can then power an electrical
generator to produce electricity .
"The resource is huge," said Janet Swain of the Worldwatch Institute. "We will never run out of wave power. "
(B)esides, wave energy does not create the same pollution as other energy sources, such as oil or coal. Oceans cover three-quarters of the
(E)arth's surface - that would make wave power seem ideal for creating energy throughout the world, though there are some weak points yet to overcome. 
Swain said that wave power still costs too much money. She also said that its effects on sea animals are still unknown. What is more, wave power could affect fishing and boat traffic.
Traditional sources of energy like oil and gas may someday run out. " Demand for energy to
power our TVs and computers, drive our cars, and heat and cool our homes is rising rapidly throughout the world," Swain said. In the future when you turn on a light, an ocean wave could be
providing the electricity!

【題組】64.                       The writer uses the two questions at the beginning of the passage to _______.
(A). test the readers' knowledge about waves
(B). draw the readers' attention to the topic
(C). show Jamie Taylor's importance
(D). invite the readers to answer them
30.【題組】65. The underlined phrase "picking up" (paragraph 2) is closest in meaning to _______.
(A). starting again
(B). speeding up
(C). gathering
(D). improving
31.【題組】66. We can make better use of wave energy if we _______.
(A). shorten its journey to thousands of homes
(B). build more small power stations on the oceans
(C). reduce the cost of turning it into electric power
(D). quicken the steps of producing electricity
32.【題組】67. It can be inferred that some day we might not worry about ________.
(A). air pollution
(B). our boat traffic
(C). our power supply
(D). our supply of sea fish
33.
In 1837, the historian Carlyle made the first recorded use of the word " queue" (排队). He
spoke of the French and their "habit of standing in a queue". Forty years later Paris was the best
place to wait in line.
However, queuing became popular in Britain too. The Second World War was the golden age
of queuing, and people joined any line in the hope that it was a queue for something to buy. This
was the source of many Second World War jokes:
Shopkeeper to customer:
(E)xcuse me, miss, are you pregnant (怀孕)?
Customer:             Well, I wasn't when I joined the queue.
Today, according to research in America, we (in Britain) can spend up to 5 years of our lives
queuing - as compared to twelve months looking for things we have lost. But things may be changing.
Many people no longer have the patience to stand in a queue. The law of the jungle (丛林) has begun to operate at bus stops, with people using their arms to push others out of the way.
One way to make life easier is to introduce "queue management". Customers at supermarket
cheese counters can now take a ticket with a number which appears on a screen when it is their
turn. And while they wait for their number, they can do a bit of shopping.
In some booking offices there is also a system telling customers how long they may have to wait before they are served.
One of the latest technical progress is the use of an electronic scanner (电子识别器) which
can read all the contents of your shopping basket or trolley in just a few seconds. If these become
popular, queuing in supermarkets may become a thing of the past.
But some people just like queuing. One man queued all night for Harrods famous January sale, and then returned home for breakfast at nine o' clock the next morning without going into the shop.

【題組】68.                     The joke in Paragraph 2 implies that the young woman _______.
(A). has been waiting in the queue for a long time
(B). doesn't need to stand in the queue
(C). enjoys standing in the queue
(D). has stood in the wrong line
34.【題組】69.
(A)ccording to the passage, which of the following is true?
(A). The British spend more time queuing than looking for lost things.
(B). The Americans criticized the British for their way of queuing.
(C). The British are always patient when they wait in line.
(D). People queue only when they want to buy something.
35.【題組】70. The British try to solve the problem of queuing by all the following EXCEPT _______.
(A). making a law to prevent queuing
(B). telling the customers the waiting time
(C). using numbered tickets to put the customers in order
(D). checking the price of the goods customers buy with a scanner
36.【題組】71. We can infer from the passage that ________.
(A). queue management doesn't work well
(B). there is still queuing in
(E)ngland
(C). we don't see much queuing in Paris
(D). the French like queuing more than the British
37.
HOLIDAYS
The Bay Hotel. It's a quiet, comfortable hotel overlooking (俯瞰) the bay in an uncommercialised Cornish fishing village on
(E)ngland's most southerly point. If pop music is no longer your strong point, and you are considering a relaxing holiday where the scenery is breathtaking and the sound of the sea is live music to your ears, come and stay with us. For adults only. Sssh! Don't tell everyone! 01326 280464
Willapark Manor Hotel. Peaceful situation in 14 acres of separated gardens and woodland, overlooking picturesque bay. Close to coastal path and beach.
(E)xcellent cuisine. Our excellent service brings our guests back year after year. Children (reductions) and pets welcome. 01840 770782
The Country Garden Hotel. Delightful hotel set in lovely gardens; calm Island of Wight near Tennyson Downs, Great food! Garden, sea view and ground floor rooms. Please call for brochure (服务指南) and sample menu. Adults only and pets welcome. 0800 980 1943
Boscastle. Romantic                 17th Century farmer's cottage in countryside with splendid coastal views. Well-equipped. Sleeps 5. Regret no pets/smoking. Garden with furniture. Brochure; 01633 450417
Godshill. 4 star self-served units. Non smoking. Sleeps 2 —4. Open all year. Good walks. Close to 
pubs. Peaceful. Cosy. No pets. Brochure: 01983 840371
The Blakeney Hotel. Overlooking harbour, traditional privately owned friendly hotel vi
bedrooms, lift,                      heated indoor pool, spa bath and saunas. Relax, walk, sail, play golf, explore the villages, countryside and coast. Special seasonal midweek price for aged citizens. 01263 7407
S W France. Rural setting near Cordes. Two beautifully repainted old houses, sleep 4/5 ,
Gardens, woodland, pool, views, excellent walks. Available all year round. Outstanding. 01962 776967

【題組】72.                      All of the following hotels are close to the sea (EXCE)PT _______.
(A). S W France
(B). The
(B)lakeney Hotel
(C). Willapark Manor Hotel
(D). The Country Garden Hotel
38.【題組】73. If you want to take your children and your dog with you on holiday, you can
(A). The Country Garden Hotel
(B). Willapark Manor Hotel
(C). The Bay Hotel
(D). Boscastle
39.【題組】74. One of the hotels offers special price for _______.
(A). young people
(B). elderly people
(C). foreign guests
(D). students
40.【題組】75. The purpose of the passage is to _______.
(A). warn
(B). advise
(C). describe
(D). advertise