無暱稱>试卷(2013/12/02)

高考◆英语◆上海市題庫 下載題庫

96 年 - 2007年上海高考真题(英语)#13327 

选择:60题,非选:0题
立即測驗 
我要補題 回報試卷錯誤 試卷下載
1.25.Ⅱ. Grammar and Vocabulary
(D)irections:
(B)eneath each of the following sentences there are four choices marked
(A),
(B),
(C) and
(D).
(C)hoose the one answer that best completes the sentence. Leaves are found on all kinds of trees, but they differ greatly ________ size and shape.
(A). on
(B). form
(C). by
(D). in
2.26. The mayor has offered a reward of $ 5000 to ______ who can capture the tiger alive or dead.
(A). both
(B). others
(C). anyone
(D). another
3.27.
(A)lan is a careful driver, but he drives ______ of my friends.
(A). more carefully
(B). the most carefully
(C). less carefully
(D). the least carefully
4.28. ---
(D)id you tidy your room? --- No, I was going to tidy my room but I ______ visitors.
(A). had
(B). have
(C). have had
(D). will have
5.29. --- Guess what! I have got
(A) for my term paper. --- Great! You ______ read widely and put a lot of work into it.
(A). must
(B). should
(C). must have
(D). should have
6.30. With the help of high technology, more and more new substances ______ in the past years.
(A). discovered
(B). have discovered
(C). had been discovered
(D). have been discovered
7.31. --- How was the televised debate last night? --- Super! Rarely ______ so much media attention.
(A). a debate attracted
(B). did a debate attract
(C). a debate did attract
(D). attracted a debate
8.32. The little boy came riding full speed down the motorway on his bicycle. ______ it was!
(A). What a dangerous scene
(B). What dangerous a scene
(C). How a dangerous scene
(D). How dangerous the scene
9.33. Pop music is such an important part of society ______ it has even influenced our language.
(A). as
(B). that
(C). which
(D). where
10.34.
(A)fter a knock at the door, the child heard his mother’s voice ______ him.
(A). calling
(B). called
(C). being called
(D). to call
11.35. There is nothing more I can try ______ you to stay, so I wish you good luck.
(A). being persuaded persuading
(C). to be persuaded
(D). to persuade
12.36. The Town Hall ______ in the 1800’s was the most distinguished building at that time.
(A). to be completed
(B). having been completed
(C). completed
(D). being completed
13.37. His movie won several awards at the film festival, ______ was beyond his wildest dream.
(A). which
(B). that
(C). where
(D). it
14.38. Small sailboats can easily turn over in the water ______ they are not managed carefully.
(A). though
(B). before
(C). until
(D). if
15.39. ______ he referred to in his article was unknown to the general reader.
(A). That
(B). What
(C). Whether
(D). Where
16.40. The traditional view is ______ we sleep because our brain is “programmed” to make us do so.
(A). when
(B). why
(C). whether
(D). that
17.41.
(A)t minus 130℃, a living cell can be ______ for a thousand years.
(A). spared
(B). protected
(C). preserved
(D). developed
18.42. Since Tom ______ downloaded a virus into his computer, he can not open the file now.
(A). readily
(B). horribly
(C). accidentally
(D). irregularly
19.43. My morning ______ includes jogging in the park and reading newspapers over breakfast.
(A). drill
(B). action
(C). regulation
(D). routine
20.44. John was dismissed last week because of his ______ attitude towards his job.
(A). informal
(B). casual
(C). determined
(D). earnest
21.III.
(C)loze
(D)irections: For each blank in the following passages there are four words or phrases marked
(A),
(B),
(C) and
(D). Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context. (
(A))
(B)eing alone in outer space can be frightening. That is one reason why astronauts on solo (单独的) space flights were given plenty of work to keep them 45 . They were also constant communication with people on the earth. 46 , being with people from whom you cannot get away might be even harder than being alone. This is what happens on long submarine (潜水艇) voyages. It will also happen on 47 space flights in the future. Will there be special problem of adjustment under such conditions? Scientists have studied the reactions of men to one another during long submarine voyages. They have found that the longer the voyage lasts, the more serious the problem of 48 is. When men are 49 together for a long period, they begin to feel uneasy.
(E)veryone has little habits of speaking and behaving that are ordinarily acceptable. In the limited space over a long period of time, however, these little habits may become very 50 .
(A)pparently, although no one wants to be 51 all the time, everyone needs some degree of privacy. When people are enclosed together, they are in what is called a stress situation. That means that they are under an unusual amount of 52 or stress. People who are well-adjusted are able to 53 stress situations better than others. That is one reason why so much care is taken in 54 our astronauts. These men undergo a long period of testing and training. One of the things tested is their behavior under stree.

【題組】45.
(A). tired
(B). asleep
(C). conscious
(D). busy
22.【題組】46.
(A). So far
(B).
(A)fter all
(C). However
(D). Therefore
23.【題組】47.
(A). long
(B). fast
(C). dangerous
(D). direct
24.【題組】48.
(A). fuel
(B). entertainment
(C). adjustment
(D). health
25.【題組】49.
(A). shut up
(B). held up
(C). brought up
(D). picked up
26.【題組】50.
(A). pleasing
(B). annoying
(C). common
(D). valuable
27.【題組】51.
(A). noisy
(B). alone
(C). personal
(D). sociable
28.【題組】52.
(A). emphasis
(B). conflict
(C). power
(D). pressure
29.【題組】53.
(A). handle
(B). create
(C). affect
(D). investigate
30.【題組】54.
(A). becoming
(B). choosing
(C). ordering
(D). promoting
31.(
(B)) One topic is rarely mentioned in all the talk of improving standards in our schools: the almost complete failure of foreign-language teaching.
(A)s a French graduate who has taught for more than twenty-five years, I believe I have some idea of why the failure is so total. 55 the faults already found out in the education system as a whole — such as child-centred learning, the “discovery” method, and the low expectations by teachers of pupils — there have been several serious 56 which have a direct effect on language teaching. The first is the removal from the curriculum (课程) of the thorough teaching of
(E)nglish 57 . Pupils now do not know a verb from a noun, the subject of a sentence from its object, or the difference between the past, present, or future.
(A)nother important error is mixed-ability teaching, or teaching in ability groups so 58 that the most able groups are 59 and are bored while the least able are lost and 60 bored. Strangely enough, few head teachers seem to be in favour of mixed-ability school football teams. Progress depends on memory, and pupils start to forget immediately they stop having 61 lessons. This is why many people who attended French lessons at school, even those who got good grades, have forgotten it a few years later. 62 they never need it, they do not practice it. Most
(A)merican schools have accepted what is inevitable and 63 modern languages, even Spanish, from the curriculum. Perhaps it is time for
(B)ritain to do the same, and stop 64 resources on a subject which few pupils want or need.

【題組】55.
(A).
(D)ue to
(B). In addition to
(C). Instead of
(D). In spite of
32.【題組】56.
(A). errors
(B). situations
(C). systems
(D). methods
33.【題組】57.
(A). vocabulary
(B). culture
(C). grammar
(D). literature
34.【題組】58.
(A). wide
(B). similar
(C). separate
(D). unique
35.【題組】59.
(A). kept out
(B). turned down
(C). held back
(D). left behind
36.【題組】60.
(A). surprisingly
(B). individually
(C). equally
(D). hardly
37.【題組】61.
(A). extra
(B). traditional
(C). basic
(D). regular
38.【題組】62.
(A).
(A)lthough
(B).
(B)ecause
(C). Until
(D). Unless
39.【題組】63.
(A). restored
(B). absorbed
(C). prohibited
(D). withdrawn
40.【題組】64.
(A). wasting
(B). focusing
(C). exploiting
(D). sharing
41.IV. Reading
(C)omprehension
(D)irections: Read the following four passages.
(E)ach passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them mere are four choices marked
(A),
(B),
(C) and
(D).
(C)hoose the one mat fits best according to me information given in me passage you have just read. (
(A)) What do you want to be when you grow up?
(A) teacher?
(A) doctor? How about an ice-cream taster? Yes, there really is a job where you can get paid to taste ice-cream. Just ask John Harrion, an “Official Taste Tester” for the past 21 years. Testing helps manufacturers to be sure of a product’s quality.
(D)uring his career Harrison has been responsible for approving large quantities of the sweet ice cream — as well as for developing over 75 flavors (味道). Some people think that it would be easy to do this job, after all, you just have to like ice cream, right? No — there’s more to the job than that, says Harrison, who has a degree in chemistry. He points out that a dairy or food-science degree would be very useful to someone wanting a career in this “cool” field. In a typical morning on the job, Harrison tastes and assesses 60 ice-cream samples. He lets the ice cream warm up to about 12℉. Harrison explains, “You get more flavor from warmer ice cream, which is why some kids like to stir it, creating ice-cream soup.” While the ice cream warms up, Harrison looks over the samples and grades each one on its appearance. “Tasting begins with the eyes,” he explains. He checks to see if the ice cream is attractive and asks himself, “
(D)oes the product have the color expected from that flavor?” Next it’s time to taste!
(C)ontinuing to think up new ideas, try out new flavors, and test samples from so many kinds of ice cream each day keeps Harrison busy but happy — working at one cool job.

【題組】65.What is John Harrison’s job?
(A).
(A)n official.
(B).
(A)n ice-cream taster.
(C).
(A) chemist.
(D).
(A)n ice-cream manufacturer.
42.【題組】66.
(A)ccording to John Harrison, to be qualified in the “cool field”, it is helpful to ______.
(A). keep a diary of work
(B). have a degree in related subjects
(C). have new ideas every day
(D). find out new flavors each day
43.【題組】67. What does Harrison do first when testing ice cream?
(A). He stirs the ice cream.
(B). He examines the color of the ice cream.
(C). He tastes the flavor of the ice cream.
(D). He lets the ice cream warm up.
44.【題組】68. Which of the following is probably the best title of the passage?
(A). Tasting with
(E)yes
(B). Flavors of Ice
(C)ream
(C). John Harrison’s Life
(D). One
(C)ool Job
45.
【題組】69.
(B)) The Fresh Water series at 9 PM ________.
(A). explores the lakes, rivers and the creatures in them
(B). is devoted to the freshwater creatures in the world
(C). explains the relationship among inhabitants on the earth
(D). focuses on the deepest river on the planet
46.【題組】70. The phrase “stow away” most probably means “_________”.
(A). hide secretly
(B). talk excitedly
(C). operate easily
(D). guide successfully
47.【題組】71.
(A) mystery story adapted from
(A)gatha
(C)hristie’s novel will be shown on ______.
(A).
(B)
(B)
(C)1
(B).
(B)
(B)
(C)2
(C). ITV1
(D).
(C)hannel 4
48.(
(C)) Mail carriers will be delivering some good news and some bad news this week. The bad news: Stamp prices are expected to rise 2 cents in May to 41 cents, the Postal Regulatory
(C)ommission announced yesterday. The good news: With the introduction of a “forever stamp,” it may be the last time
(A)mericans have to use annoying 2-or-3-cent stamps to make up postage differences.
(B)eginning in May, people would be able to purchase the stamps in booklets of 20 at the regular rate of a first-class stamp.
(A)s the name implies, “forever stamps” will keep their first-class mailing value forever, even when the postage rate goes up. The new “forever stamp” is the United States Postal Service’s (USPS) answer to the complaints about frequent rate increases. The May increase will be the fifth in a decade. Postal rates have risen because of inflation (通货膨胀), competition from online bill paying, and the rising costs of employee benefits, including healthcare, says Mark Saunders, a spokesman for USPS. The USPS expects some financial gain from sales of the “forever stamp” and the savings from not printing as many 2-or-3-cent stamps. “It’s not your grandfather’s stamp,” says Mr. Saunders. “It could be your great-grandchildren’s stamp.” Other countries, including
(C)anada,
(E)ngland, and Finland use similar stamps.
(D)on Schilling, who has collected stamps for 50 years, says he’s interested in the public’s reaction. “This is an entirely new class of stamps.” Mr. Schilling says. He adds that he’ll buy the stamps because he will be able to use them for a long period of time, not because they could make him rich — the volume printed will be too large for collectors. “We won’t be able to send our kids to college on these,” he says, laughing. The USPS board of governors has yet to accept the Postal Regulatory
(C)ommission’s decision, but tends to follow its recommendations. No plans have been announced yet for the design of the stamps.

【題組】72. The main purpose of introducing a “forever stamp” is ______.
(A). to reduce the cost of printing 2-or-3-cent stamps
(B). to help save the consumers’ cost on first-class mailing
(C). to respond to the complaints about rising postal rates
(D). to compete with online bill paying
49.【題組】73.
(B)y saying “It could be your great-grandchildren’s stamp”, Mr. Saunders means that forever stamps ________.
(A). could be collected by one’s great-grandchildren
(B). might be very precious in great-grandchildren’s hands
(C). might have been inherited from one’s great-grandfathers
(D). could be used by one’s great-grandchildren even decades later
50.【題組】74. Which of the following is true according to the passage?
(A). The investment in forever stamps will bring adequate reward.
(B).
(A)merica will be the first country to issue forever stamps.
(C). The design of the “forever stamp” remains to be revealed.
(D). 2-or-3-cent stamps will no longer be printed in the future.
51.【題組】75. What can be concluded from the passage?
(A). With forever stamps, there will be no need to worry about rate changes.
(B). Postal workers will benefit most from the sales of forever stamps.
(C). The inflation has become a threat to the sales of first-class stamps.
(D). New interest will be aroused in collecting forever stamps.
52.(
(D)) The traditional tent cities at festivals such as Glastonbury may never be the same again. In a victory of green business that is certain to appeal to environmentally-aware music-lovers, a design student is to receive financial support to produce eco-friendly tents made of cardboard that can be recycled after the bands and the crowds have gone home. Major festivals such as Glastonbury throw away some 10,000 abandoned tents at the end of events each year. For his final year project at the University of the West of
(E)ngland, James
(D)unlop came up with a material that can be recycled.
(A)nd to cope with the
(B)ritish summer, the cardboard has been made waterproof. Taking inspiration from a Japanese architect, who has used cardboard to make big buildings including churches, Mr.
(D)unlop used cardboard material for his tents, which he called Myhabs. The design won an award at the annual New
(D)esigners
(E)xhibition after Mr.
(D)unlop graduated from his product design degree and he decided to try to turn it into a business. To raise money for the idea, he toured the
(C)ity’s private companies which fund new business and found a supporter in the finance group Mint. He introduced his idea to four of Mint’s directors and won their support. Mint has committed around £500,000 to MyHab and taken a share of 30 per cent in Mr.
(D)unlop’s business. The first Myhabs should be tested at festivals this summer, before being marketed fully next year. Mr.
(D)unlop said that the design, which accommodates two people, could have other uses, such as for disaster relief and housing for the London Olympics. For music events, the cardboard houses will be ordered online and put up at the sites by the Myhab team before the festival-goers arrive and removed by the company afterwards. They can be personalized and the company will offer reductions on the expense if people agree to sell exterior (外部的) advertising space. The biggest festivals attract tens of thousands of participants, with Glastonbury having some 150,000 each year.
(A)ltogether there are around 100 annual music festivals where people camp in the UK. The events are becoming increasingly environmentally conscious.

【題組】76. “
(E)co-friendly tents” in paragraph 1 refer to tents _______.
(A). economically desirable
(B). favorable to the environment
(C). for holding music performances
(D). designed for disaster relief
53.【題組】77. Mr.
(D)unlop established his business ______.
(A). independently with an interest-free loan from Mint
(B). with the approval of the
(C)ity’s administration
(C). in partnership with a finance group
(D). with the help of a Japanese architect
54.【題組】78. It is implied in the passage that _______.
(A). the weather in the UK is changeable in summer
(B). most performances at
(B)ritish festivals are given in the open air
(C). the cardboard tents produced by Mr.
(D)unlop can be user-tailored
(D). cardboard tents can be easily put up and removed by users.
55.【題組】79. The passage is mainly concerned with ______.
(A). an attempt at developing recyclable tents
(B). some efforts at making full use of cardboards
(C). an unusual success of a graduation project
(D). the effects of using cardboard tents on music festivals
56.(
(E))
(D)irections: Read the following text and choose the most suitable heading from
(A)—F for each paragraph. There is one extra heading which you do not need.
(A).

【題組】80.
(D)o established musicians have a responsibility to guide and assist young up-and–coming musicians?
(B).
(D)id anyone promote your musical education when you were growing up?
(C). What kind of “world music” do you enjoy?
(D). What’s wrong with the music on the radio?
(E).
(D)oes the contemporary music press give jazz the coverage it deserves? F. What’s your comment on pop music
(A)n interview with Wynton Marsalis, a noted jazz musician There were the older jazz musicians who hung around our house when I was young. I saw how much they practiced, how serious they were about their art. I knew then I had to work just as hard if I wanted to succeed. Of course, my father inspired me a lot, and many teachers took the time to nurture my talent and the talents of other students in our school.
57.【題組】81. Yes. We’ve done such a poor job with music education because, as a society, we haven’t maintained the kind of education that a true artist and musician needs. Young people haven’t been able to equate romance and talent with music. For instance, most of the people who make it in the music industry today have to look good. How they sound is secondary. Sarah Vaughan,
(B)essie Smith,
(E)lla Fitzgerald — those big, romantic queens of jazz music wouldn’t make it in today’s music industry, and that’s a shame. We need to teach young people about the alternatives.
58.【題組】82.
(A)round the world people make music that, if you listen carefully to it, sounds a little like the cadence of their language. I’d call it folk music. When I’m away from home, I make a point of listening to regional folk music, not what’s on the radio.
59.【題組】83 The same music is on the radio all over the world, and the
(A)merican sound is overwhelming.
(E)ven the pop music that’s produced and created in foreign countries has that
(A)merican beat, that underscore of funk.
(A)s a musician, I’m not interested in hearing recycled versions of the same genre over and over.
(A)ny music that doesn’t have a development section just isn’t interesting to me.
60.【題組】84. The music press has so much to introduce these days, and jazz is just a small fraction of it.
(B)ecause some people are intimidated by jazz, they don’t cover it unless it’s a big name. new jazz musicians don’t get much of break.
(A) lot of editors don’t say anything about jazz these days unless it’s Marsalis. That’s a shame. What VH1 is doing with their Save the Music campaign is phenomenal. They’re getting all these instruments out to needy kids. It’s the kind of thing all networks should be doing.