课时>试卷(2013/10/24)

高考◆英语◆安徽省題庫 下載題庫

96 年 - 2007年高考英语试题·安徽卷#11591 

选择:20题,非选:0题
立即測驗 
我要補題 回報試卷錯誤 試卷下載
1.
Many facts suggest that children are overweight andthe situation is getting worse, according to thedoctors. I feel there are a number of reasons forthis.
Some people blame the fact that we are surrounded (包围) by shops selling unhealthy, fattyfoods, such as fried chicken and ice cream, at low prices. This has turned out a wholegeneration of grown-ups who seldom cook a meal for themselves. If there were fewer of theserestaurants, then probably children would buy less take-away food.
There is another argument that blames parents for allowing their children to becomeoverweight. I agree with this, because good eating habits begin early in life, long before childrenstart to visit fast food shops. If children are given fried chicken and chocolate rather thanhealthy food, or are always allowed to choose what they eat, they will go for sweet and saltyfoods every time, and this will carry on throughout their lives.
There is a third reason for this situation. Children these days take very little exercise. They donot walk to school. When they get home, they sit in front of the television or their computersand play computer games. Not only is this an unhealthy pastime(消遣), it also gives them timeto eat more unhealthy food. What they need is to go outside and play active games or sports.
The above are the main reasons for this problem, and therefore we have to encourage youngpeople to be more active, as well as steering them away from fast food shops and bad eatinghabits.

【題組】56. according to the text, what kind of children may eat more unhealthy food?
(A). Those who often take exercise.
(B). Those who often watch television.
(C). Those who often have meals at home.
(D). Those who often walk to school.
2.【題組】57. The author thinks that children are becoming overweight because
(A). their parents often cook meals for them
(B). they are too busy to go out and play
(C). they can’ t choose what to eat
(D). there are too many fast food shops around
3.【題組】58. The word "steering" underlined in the last sentence most probably means _______.
(A). forcing
(B). guiding
(C). driving
(D). moving
4.【題組】59. The main purpose of the text is to _________.
(A). tell a story
(B). provide facts
(C). give advice
(D). compare opinions
5.
 King’s College Summer School
King’s College Summer School is an annual(每年的)training program for high school students at all levelswho want to improve their English. Courses are givenby the teachers of King’s College and other collegesin New York. Trips to museums and culture centersare also organized. This year’s summer school will befrom July 25 to August 15.
More information is as follows:
Application (申请) date
Students in New York should send their applications before July 18, 2007.
Students of other cities should send their applications before July 16, 2007.
Foreign students should send their applications before July 10, 2007. 
Courses
English Language
Spoken English: 22 hours
Reading and Writing: 10 hours
American History: 16 hours
American Culture: 16 hours

Steps
A letter of self-introduction
A letter of recommendation(推荐)

﹡ The letters should be written in English with all the necessary information. 
Cost
Daily lessons: $200
Sports and activities: $100
Travels: $200
Hotel service: $400
﹡You may choose to live with your friends or relatives in the same city. 

Please write to:
Thompson, Sanders
 1026 King’ s Street
New York, NY 10016, USA
E-mail: KC-Summer-School@ yahoo, com

【題組】60.You can most probably read the text in ________.
(A). a newspaper
(B). a travel guide
(C). a textbook
(D). a telephone book
6.【題組】61. Which of the following is true about King’ s College Summer School?
(A). Only top students can take part in the program.
(B). King’ s College Summer School is run every other year.
(C). Visits to museums and culture centers are part of the program.
(D). Only the teachers of King’ s College give courses.
7.【題組】62. If you are to live with your relatives in New York, you will have to pay the school __
(A). $200
(B). $400
(C). $500
(D). $900
8.【題組】63. What information can you get from the text?
(A). The program will last two months.
(B). You can write to Thompson only in English.
(C). As a Chinese student, you can send your application on July 14, 2007.
(D). You can get in touch with the school by e-mail or by telephone.
9.
 As societies develop, their members start to seethings not so much according to what they need, butaccording to what they want. When people haveenough money, these wants become demands.
Now, it’ s important for the managers in a companyto understand what their customers want if they aregoing to develop effective marketing strategies (策略). There are various ways of doing this. One way atsupermarkets (超市), for example, is to interview(采访) customers while they’re doing theirshopping. They can be asked what they prefer to buy and then the results of the research canbe studied. This provides information on which to base future marketing strategies. It’ s alsoquite normal for top managers from department stores to spend a day or two each monthvisiting stores and mixing freely with the public, as if they were ordinary customers, to get anidea of how customers act.
Another way to get information from customers is to give them something. For example, somefast food restaurants give away tickets in magazines or on the street that permit customers toget part of their meal for nothing. As well as being a good way of attracting customers into therestaurants to spend their money, it also allows the managers to get a feel for where to attractcustomers and which age-groups to attract.
Another strategy used at some well-known parks such as Disneyland is for top managers tospend at least one day in their work, touting the park dressed as Mickey Mouse or somethinglike that. This provides them with a perfect chance to examine the scene and watch thecustomers without being noticed.

【題組】64. The text is designed for _______
(A). mangers
(B). salesmen
(C). researchers
(D). customers
10.【題組】65. Which of the following can help managers get useful information?
(A). Visiting customers themselves.
(B). Giving customers free food on the street.
(C). Visiting parks as ordinary customers.
(D). Asking customers questions at supermarkets.
11.【題組】66. What does the word "this" underlined in the last sentence refer to?
(A). Visiting Disneyland.
(B). Wearing attractive clothes.
(C). Acting Mickey Mouse.
(D). Dressing up and walking around.
12.【題組】67. The main idea of the text is _________.
(A). how to do market research
(B). how to develop marketing strategies
(C). how to find out customers’ social needs
(D). how to encourage customers to spend more money
13.
 The summer I was ten, my mother decided to bringus to the world of art. My brother and I were notvery excited when we realized what my mothermeant. What she meant was not that we could takedrawing classes or painting classes but that wewould have to spend one afternoon a week with herat the Fine Arts Museum. Before each visit to themuseum, she made us read about artists andpainting styles(风格). It was almost as bad as beingin school. Who wants to spend the summer thinking about artists when you could be with yourfriends at the swimming pool?
First we had to read about ancient Egyptians(古埃及人) and their strange way of painting facesand then go to look at them at the museum. My 12-year-old brother thought this was sofunny, but I was not interested. Later we had to learn about artists in the Middle Ages whopainted people wearing strange long clothing. We had to look at pictures of fat babies withwings and curly (鬈曲的) hair and with no clothes on flying around the edges of paintings. Icertainly couldn’t see what was so great about art.
On our last visit to the museum, something happened when I saw a painting by a woman calledMary. In it, a woman was reading to a child. The colors were soft and gentle, and you could tellby the mother’ s expression how happy she was just to be with the child. I couldn’t stoplooking at this painting ! I wanted to see every painting Mary had ever made! It was really worthlooking at so many paintings to find a painter who could interest me so much.

【題組】68.The aim of the mother’ s plan was to _________.
(A). take them to visit the museum
(B). introduce them to the world of art
(C). ask them to read about artists
(D). show them different painting styles
14.【題組】69. What was the writer’ s experience in the museum before the last visit?
(A). She came to feel her mother’ s love.
(B). She liked many paintings.
(C). She hardly enjoyed herself.
(D). She could understand the pictures of fat babies.
15.【題組】70. What made the writer go through a change that summer?
(A). One of Mary’s paintings.
(B). A strange way of painting.
(C). Artists in the Middle Ages.
(D). Her mother’ s instruction.
16.【題組】71. From the text, we can see _________.
(A). the importance of curiosity
(B). the effect of art
(C). the value of learning
(D). the power of family education
17.
Meeting people from another culture can be difficult.From the beginning, people may send the wrongsignal (信号). Or they may pay no attention to signalsfrom another person who is trying to develop arelationship.
Different cultures emphasize (强调) the importance ofrelationship building to a greater or lesser degree.For example, business in some countries is notpossible until there is a relationship of trust. Even with people at work, it is necessary to spenda lot of time in "small talk", usually over a glass of tea, before they do any job. In many European countries -- like the UK or France -- people find it easier to build up a lasting workingrelationship at restaurants or caf6s rather than at the office.
Talk and silence may also be different in some cultures. I once made a speech in Thailand. I hadexpected my speech to be a success and start a lively discussion; instead there was anuncomfortable silence. The people present just stared at me and smiled. After getting to knowtheir ways better, I realized that they thought I was talking too much. In my own culture, weexpress meaning mainly through words, but people there sometimes feel too many words areunnecessary.
Even within Northern Europe, cultural differences can cause serious problems. Certainly, Englishand German cultures share similar values; however, Germans prefer to get down to businessmore quickly. We think that they are rude. In fact, this is just because one culture startsdiscussions and makes decisions more quickly.
People from different parts of the world have different values, and sometimes these values arequite against each other. However, if we can understand them better, a multiculturalenvironment (多元文化环境) will offer a wonderful chance for us to learn from each other.

【題組】72. In some countries, eating together at restaurants may make it easier for people to_______.
(A). develop closer relations
(B). share the same culture
(C). get to know each other
(D). keep each other company
18.【題組】73. The author mentions his experience in Thailand to show that _________.
(A). the English prefer to make long speeches
(B). too many words are of no use
(C). people from Thailand are quiet and shy by nature
(D). even talk and silence can be culturally different
19.【題組】74. according to the text, how can people from different cultures understand each other better?
(A). By sharing different ways of life.
(B). By accepting different habits.
(C). By recognizing different values.
(D). By speaking each other’ s languages.
20.【題組】75. What would be the best title for the text?
(A). Multicultural Environment.
(B). Cross-Cultural Differences.
(C). How to Understand Each Other.
(D). How to Build Up a Relationship.