课时>试卷(2013/12/10)

高考◆英语◆海南省題庫 下載題庫

97 年 - 2008年海南卷高考英语真题#13467 

选择:50题,非选:0题
立即測驗 
我要補題 回報試卷錯誤 試卷下載
1.21. —Would you like to join me for a quick lunch before class?   — , but I promised Nancy to go out with her.
(A). I’d like to
(B).I like it
(C).I don’t
(D).I will
2.22. —What fruit is in season now?   —Grapes and peaches, .
(A).I know
(B).I think
(C).I see
(D).I feel
3.23.The performance nearly three hours, but few people left the theatre early.
(A). covered
(B). reached
(C). played
(D). lasted
4.24.Let’s learn to use the problem we are facing a stepping-stone to future success.
(A). to
(B). for
(C). as
(D). by
5.25.The lawyer rarely wears anything other than jeans and a T-shirt the season.
(A). whatever
(B). wherever
(C). whenever
(D). however
6.26.I like getting up very early in summer. The morning air is so good .
(A). to be breathed
(B). to breathe
(C). breathing
(D). being breathed
7.27. —Have you known Dr. Jackson for a long time?   —Yes, since she the Chinese Society.
(A). has joined
(B). joins
(C). had joined
(D). joined
8.28.You're driving too fast. Can you drive ?
(A). more slowly a bit
(B). slowly a bit more
(C). a bit more slowly
(D). slowly more a bit
9.29.The wet weather will continue tomorrow, when a cold front to arrive.
(A). is expected
(B). is expecting
(C). expects
(D). will be expected
10.30.—Which of the two computer games did you prefer?    —Actually I didn’t like .
(A). both of them  
(B). either of them
(C). none of them  
(D). neither of them
11.31.—Have you got any idea for the summer vacation? —I don’t mind where we go there’s sun, sea and beach.
(A). as if
(B). as long as
(C). now that
(D). in order that
12.32.The weather was cold that I didn’t like to leave my room.
(A) .really
(B). such
(C). too
(D). so
13.33.The English spoken in the United States is only slightly different from spoken in England.
(A). which
(B). what
(C). that
(D). the one
14.34.After studying in a medical college for five years, Jane her job as a doctor in the countryside.
(A). set out
(B). took over
(C). took up
(D). set up
15.35.—Sorry, I made a mistake again. — Practice more and you’ll succeed.
(A). Never mind
(B). Certainly not
(C). Not at all
(D). Don’t mention it
16. After the birth of my second child, I got a job at a restaurant. Having worked with an experienced 36 for a few days, I was 37 to wait tables on my own. All went 38 went first week. When Saturday night came, I was luckily 39 the tables not for from the kitchen. 40   .I still felt it a little hard to carry the heavy trays (托盘).   Before I knew it ,the 41 was when I saw the tray stand near the tables; it looked different from the one I was 44 on. It had nice handles, which made it 45 to move around. I was pleased with every thing and began to 46 I was a natural at this job. Then, an old man came to me and said,“Excuse me, dear, my wife and I loved 47 you work. t seems your tray stand has been very 48 to you, but we are getting ready to 49 now ,and my wife needs her 50 back.” At first his 51 did not get across.“What was he talking about!”Then, I got it. I had set my trays on his wife’s orthopedic walker (助步器). I stood frozen as ice ,but my face was 52 .I wanted to get into a hole and 53 . Since then, I have learned from many mistakes such as the one I just 54 I have learned to be more 55 and not to be too sure of myself.
【題組】36. 
(A).manager
(B). assistant
(C). cook
(D). waitress
17.【題組】37.
(A).promised
(B) .invited
(C). allowed
(D). advised
18.【題組】38.
(A).well
(B). quickly
(C). safely
(D). wrong
19.【題組】39.
(A).left
(B). given
(C). brought
(D). shown
20.【題組】40.
(A).Therefore
(B). However
(C). Otherwise
(D). Finally
21.【題組】41.
(A).kitchen
(B). street
(C). restaurant
(D) .table
22.【題組】42.
(A).minding
(B). changing
(C). taking
(D). saving
23.【題組】43.
(A).angry
(B). calm
(C). sad
(D). happy
24.【題組】44.
(A).fixed
(B). trained
(C). loaded
(D). waited
25.【題組】45.
(A).slower
(B). lighter
(C). regret
(D). pretend
26.【題組】46.
(A).believe
(B). making
(C). watching
(D). having
27.【題組】47.
(A).letting
(B). making
(C). watching
(D). interesting
28.【題組】48.
(A).useful
(B). familiar
(C). unusual
(D). interesting
29.【題組】49.
(A).rest
(B). order
(C). eat
(D). leave
30.【題組】50.
(A).bag
(B). walker
(C). tray
(D). coat
31.【題組】51.
(A).idea
(B). praise
(C). message
(D). need
32.【題組】52.
(A).cold
(B). full of joy
(C). pale
(D). on fire
33.【題組】53.
(A).lie
(B). hide
(C). defend
(D). stay
34.【題組】54.
(A).repeated
(B). discovered
(C). corrected
(D). described
35.【題組】55.
(A).careful
(B). patient
(C). honest
(D). practical
36.                A    Last week my youngest son and I visited my father at his new home in Tucson, Arizona. He moved there a few years ago, and I was eager to see his new place and meet his friends.    My earliest memories of my father are of a tall, handsome successful man devoted to his work and family, but uncomfortable with his children. As a child I loved him; as a school girl and young adult I feared him and felt bitter about him. He seemed unhappy with me unless I got straight A’s and unhappy with my boyfriends if their fathers were not as “successful”as he was. Whenever I went out with him on weekends, I used to struggle to think up things to say, feeling on guard. On the first day of my visit, we went out with one of my father’s friends for lunch at an outdoor cafe. We walked along that afternoon, did some shopping, ate on the street table, and laughed over my son’s funny facial expressions. Gone was my father’s critical (挑剔的) air and strict rules. Who was this person I knew as my father, who seemed so friendly and interesting be around? What had held him back before?    The next day my dad pulled out his childhood pictures and told me quite a few stories about his own childhood. Although our times together became easier over the years, I never felt closer to him at that moment After so many years, I’m at last seeing another side of my father. And in so doing, I’m delighted with my new friend. My dad, in his mew home in Arizona, is back to me from where he was.
【題組】56. What does the author think of her father after her visit to Tucson?
(A). .He was silent most of the time.
(B). He was too proud of himself..
(C). He did not love his children..
(D). He expected too much of her.
37.【題組】57.When the author went out with her father on weekends, she would feel .
(A). nervous
(B). sorry
(C). tired
(D). Strict and hare-working.
38.【題組】58.What does the author think of her father after her visit to Tucson?
(A). More critical.
(B). More talkative.
(C). Gentle and friendly.
(D). Strict and hard-working.
39.【題組】59.The underlined words“my new friend”in the last paragraph refer to .
(A). the author’s son
(B). the author’s father
(C). the friend of the author’s father
(D). the café owner
40.  B    More than 10 years ago, it was difficult to buy a tasty pineapple. The fruits that made it to the UK were green on the outside and, more often than not, hard with an unpleasant taste within. Then in 1996, the Del Monte Gold pineapple produced in Hawaii first hit our shelves.    The new type of pineapple looked more yellowy-gold than green. It was slightly softer on the outside and had a lot of juice inside. But the most important thing about this new type of pineapple was that it was twice as sweet as the hit-and –miss pineapples we had known. In no time, the Del Monte Gold took the market by storm, rapidly becoming the world’s best-selling pineapple variety, and delivering natural levels of sweetness in the mouth, up until then only found in tinned pineapple.    In nutrition (营养) it was all good news too. This nice-tasting pineapple contained four times more vitamin C(维生素C)than the old green variety. Nutritionists said that it was not only full of vitamins, but also good against some diseases. People were understandably eager to be able to buy this wonderful fruit. The new type of pineapple was selling fast, and the Del Monte Gold pineapple rapidly became a fixture in the shopping basket of the healthy eater.    Seeing the growing market for its winning pineapple, Del Monte tried to keep the market to itself. But other fruit companies developed similar pineapples, Del Monte turned to law for help, but failed .Those companies argued argued successfully that Del Monte’s attempts to keep the golden pineapple for itself were just a way to knock them out of the market.
【題組】60. We learn from the text that the new type of pineapple is ____________.
(A). green outside and sweet inside
(B). good-looking outside and soft inside
(C). yellowy-gold outside and hard inside
(D). a little soft outside and sweet inside   
41.【題組】61.Why was the new type of pineapple selling well?
(A).It was rich in nutrition and tasted nice.
(B).It was less sweet and good for health.
(C).It was developed by Del Monte.
(D).It was used as medicine.
42.【題組】62.The underlined word“fixture”in Paragraph 3 probably refers to something__________.
(A).that people enjoy eating
(B).that is always present
(C).that is difficult to get
(D).that people use as a gift
43.【題組】63.We learn from the last paragraph that Del Monte_____________.
(A).allowed other companies to develop pineapples
(B).succeeded in keeping the pineapple for itself
(C).tried hard to control the pineapple marker
(D).planned to help the other companies
44.C Do’s and Don’ts in Whale(鲸)Watching    The Department of Fisheries and Oceans has developed guidelines for whale watching in Johnstone Strait, where killer whales are found on a daily basis each summer. It is strongly recommended that vessel(船只)operators follow these guidelines for all kinds of whales. Approach whales from the side, not from the front or the back. Approach no closer than 100 metres, then stop the boat but keep the engine on. Keep noise levels down-no horns, whistles or racing of engines. Start your boat only after the whales are more than 100 metres from your vessel. Leave the area slowly, gradually moving faster when you are more than 300 metres from the whales. Approach and leave slowly, avoiding sudden changes in speed or direction. Avoid disturbing groups of resting whales. Keep at low speeds and remain in the same direction if travelling side by side with whales. When whales are travelling close to shore, avoid crowding them near the shore or coming between the whales and the shore. Limit the time spent with any group of whales to less than 30 minutes at a time when within 100 to 200 metres of whales. If there is more than one vessel at the same observation spot, be sure to avoid any boat position that would result in surrounding the whales. Work together by communicating with other vessels, and make sure that all operators are aware of the whale watching guidelines.
【題組】64. For whom is this text written?
(A).Tour guides.
(B).Whale watchers.
(C).Vessel operators.
(D).Government officials.
45.【題組】65.When leaving the observation areas, the vessel should ________________.
(A).move close to the beach
(B).increase speed gradually
(C).keep its engine running slowly
(D).remain at the back of the whales
46.【題組】66. When going side by side with whales, the vessel should____.
(A).keep moving in the same direction
(B).surround the whales with other boats
(C).travel closer and closer to the shore
(D).take a good viewing position
47.【題組】67. What is the shortest safe distance from the whales?
(A). 400 metres.
(B). 300 metres.
(C). 200 metres.
(D). 100 metres.
48.  D    Holidays    Holiday News Vacations(空位) now and in the school holidays at a country hotel in Devon. This comfortable, friendly home-from-home lies near the beautiful quiet countryside, but just a drive away from the sea. The food is simple but good. Children and pets are welcome. Reduced prices for low season. The Snowdonia Centre The Snowdonis Centre for young mountain climbers has a mountain climbing lesson. The beginners’costs are 57 for a week, including food and rooms. Equipment is included except walking shoes, which can be hire at a low cost.   You must be in good health and prepared to go through a period of body exercises. This could be the beginning of a lifetime of mountain climbing adventure.     The world Sea Trip of a Lifetime Our World Sea Trip of 2008 will be unlike any holiday you have ever been on before. Instead of one hotel after another, with all its packing and unpacking, waiting and travelling, you just go to bed in one country and wake up in another.   On board the ship, you will be well taken care of . Every meal will be first-class and every cabin like your home.   During the trip, you can rest on desk(甲板),enjoy yourself in the games rooms and in the evening dance to our musical team and watch our wonderful play.   You will visit all the places most people only dream about---from Acapulco and Hawaii to Tokyo and Hong Kong.   For a few thousand, all you’ve ever hoped for can be yours.  
【題組】68.   What can you do if you like to go on holidays with pets?
(A). Choose the holiday in Devon.
(B). Go to the Snowdonia Cantre.
(C). Join the World sea Trip of 2008.
(D). Visit Acapulco and Hawaii.
49.【題組】69.In what way is the Snowdonia Centre different from the other two holidays?
(A). It provides chances of family gatherings.
(B). It provides customers with good food.
(C). It offers a sports lesson.
(D). It offers comfortable rooms.
50.【題組】70.What is special about the World Sea Trip of 2008?
(A). You can have free meals on deck every day.
(B). You can sleep on a ship and tour many places.
(C). You will have chances to watch and act in a play.
(D). You have to do your own packing and unpacking.