無暱稱>试卷(2013/11/07)

高考◆英语◆广东省題庫 下載題庫

98 年 - 2009年广东英语高考真题#12504 

选择:25题,非选:0题
立即測驗 
我要補題 回報試卷錯誤 試卷下載
1.21. Every country has its own culture. Even though each country uses doors. .Doors many have__21___functions and purposes which lead to ___22__differences. When I first came to America, I noticed that a public building had two different__23___ and they had distinct functions. You have to push the door with the word “PUSH” to go out of the building and to pull the door with the word “PULL” to_24_____the building. This was new to me, because we use the ____25__door in south Korea. For quite a few times I failed to go out of a shopping centre and was embarrassed. The way of using school bus doors was also ____26__to me .I used to take the school bus to classes. The school decided that when the driver opened both the front and back doors, 27_____who were getting off the bus should get off first , and students who were getting on should get on __28__. In south Korea, we do not need to wait for people to get off. One morning, I hurried to the bus ,and when the bus doors opened, I___29____tried to get on the school bus through the front door. All the students around looked at me, I was totally__30____,and my face went red.
(A).different
(B).important
(C).practical
(D).unusual
2.22.
(A).national
(B).embarrassing
(C).cultural
(D).amazing
3.23.
(A).exits
(B).entrances
(C).signs
(D).doors
4.24.
(A).enter
(B).leave
(C).open
(D).close
5.25.
(A).main
(B).same
(C).front
(D).back
6.26.
(A).annoying
(B).hard
(C).satisfying
(D).strange
7.27.
(A).parents
(B).students
(C).teachers
(D).drivers
8.28.
(A).sooner
(B).later
(C).faster
(D).earlier
9.29.
(A).politely
(B).patiently
(C).unconsciously
(D).slowly
10.30.
(A).embarrassed
(B).annoyed
(C).unsatisfied
(D).excited
11.41. When I was growing up in America, I was ashamed of my mother’s Chinese English. Because of her English, she was often treated unfairly. People in department stores, at banks, And at restaurants did not take her seriously,did not give her good service,pretended not to Understand her,or even acted as if they did not hear her.My mother has realized the limitations of her English as well. When I was fifteen, she used to have me call people on phone to pretend I was she . I was forced to ask for information or even to yell at people who had been rude to her. One time I had to call her stockbroker (股票经纪人).I said in qn adolescent voice that was not very convincing, “This is Mrs.Tan.” And my mother was standing beside me,whispering loudly, “Why he don’t send me cheek already two week lone.” And then ,in perfect English I said : “I’m getting rather concerned .You agreed to send the check two weeks ago, but it hasn’t arrived.” Then she talked more loudly. “What he want? I come to New York tell him front of his boss.”And so I turned to the stockbroker again, “I can’t tolerate any more excuse. If I don’t receive the check immediately ,I am going to have to speak to your manager when I am in New York next week.” The next week we ended up in New York. While I was sitting there red-faced, my mother, the real Mrs.Tan, was shouting to his boss in her broken English. When I was a tennager, my mother’s broken English embarrassed me. But now, I see it differently. To me, my mother’s English is perfectly clear, perfectly natural. It is my mother tongue. Her language, as I hear it, is vivid, direct, and full of observation and visdom. It was the language that helped shape the way I saw things, expressed ideas, and made sense of the world. Why was the author’s mother poorly served?
(A).She was unable to speak good
(E)nglish.
(B).She was often misunderstood.
(C).She was not clearly heard.
(D).She was not very polite.
12.42.From Paragorph 2, we know that the author was .
(A).good a nretending
(B).rude to the stockbroker
(C).ready to help her mother
(D).unwilling to phone for her mother
13.43.After the author made the phone call, .
(A).they forgave the stockbroker
(B).trrny failed to grt the check
(C).they went to New York immediately
(D).they spoke to their boss at once
14.44.What does the author think of her mother’s English now?
(A).It confuses her.
(B).It embarrasses her.
(C).It helps her understand the world.
(D).It helps her tolerate rude people.
15.45.We can iraer from the passage that Chinese English .
(A).is clear and natural to non-native peakers
(B).is vivid and direct to non-native speakers
(C).has a verv bad reputation in America
(D).may bring inconvenience in America
16.46. B When something goes wrong,it can be very satisfying to say,“Well,it’s so-and-so’s fault.”or “I know I’m late,but it’s not my fault;the car broke down.”It is probably not your fault,but once you form the habit of blaming somebody or something else for a bad situation,you are a loser Yoa have no power and could do nothing that helps change the situation. Howevet,you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation. This is the winner’s key to success. Winners are great at overcoming problems. For example, if you were late because your car broke down, maybe you need to have your car examined more regularly. Or, you might start to earry along with you the useful phone numbers, so you could call for help when in need. For another example, if your colleague causes you problems on the job for lack of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person. Ask to work with a different person, or don’t rely on the person. You should accept that the person. Ask to work with a different person, or don’t rely on this person. You should accept that the person is not reliable and find creative ways to work successfully regardless of how your colleague fails to do his job well. This is what being a winner is all about—creatively using your skills and talents so that you are successful no matter what happens. Winners don’t have fewer problems in their lives; they have just as many difficult situations to face as anybody else. They are just better at seeing those problems as challenges and opportunities to develop their own talents. So, stop focusing on “whose fault it is.” Once you are confident about your power over bad situations, problems are just stepping stop on for success. According to the passage, winners .
(A). deal with problems rather that blame others
(B). meet with fewer difficulties in their lives
(C). have responsible and able colleagues
(D). blame themselves rather that others
17.47.The underlined word remedy in Paragraph 1 is closest in meaning to .
(A). avoid
(B). accept
(C). improve
(D). consider
18.48.When your colleague brings about a problem, you should .
(A). find a better way to handle the problem
(B). blame him for his lack of responsibility
(C). tell him to find the cause of the problem
(D). ask a more able colleague for help
19.49. When problems occur, winners take them as
(A). excuses for their failures
(B). barriers to greater power
(C). challenges to their colleagues
(D).chances for self-development
20.50.Which of the following is the best title for the passage?
(A).A Winner’s Secret.
(B).A Winner’s Problem.
(C).A Winner’s Opportunity.
(D).A Winner’s Achievement.
21.51. C Food hometimes gets poisoned with harmful things. Aperson who eats such food can get an illness called food poisoning. Food poisoning is usually not serious, but some types are deadly. The symptoms of food poisoning usually begin within hours of eating the poisoned food. Fever is one of the most common symptoms. Certain microorganisms(微生物)cause most types of food poisoning. Becteria and other microorganisms man poison eggs, meat, vegetabies, and many other foods. After entering the body, these tiny living things release(释放)poisons that make people sick. Some chemicals can also cause food poisoning. They are often added to food while it is being grown, processes, or prepared. For example, many farmers spray chemicals on crops to kill weeds and in sects. Some people may have a bad reaction to those chemicals when they eat the crops. Some plants and animals contain natural poisons that are harmful to people. These include certain kinds of seafood, grains, nuts, seeds, beans, and mushrooms. When people handle food properly, the risk of food poisoning is very small. Microorganisms multiply rapidly in dirty places and in warm temperatures. This means that people should never touch food with dirty hands or put food on unwashed surfaces. Food should be kept in a refrigerator to stop microorganisms from growing. Meat needs to be cooked thoroughly to kill any dangerous microorganisms. People should also wash food covered with chemicals before eating it. Finally, people should not eat wild mushrooms or other foods that grow in the wild. Some of these foods may contain natural materials that are poisonous to humans. In addition, some types of fish can be poisonous. Most people recover from food poisoning after a few days of resting and drinking extra water. If people eat natural poisons, they must go to the hospital right away to have their stomachs emptied. Which of the following statements is NOT true?
(A).Food when poisoned can make people sick.
(B).Food poisoning means death.
(C).Food poisoning comes in varieties.
(D).Food poisoning can be serious.
22.52.We know from the passage that the symptoms of food poisoning .
(A).are always accompanied by a fever
(B).are too common to be noted
(C).can be noticed within hours
(D).can he ignored
23.53.Food poiseming can be caused by all the following EXCEPT .
(A).fome chemicals
(B).low temperatures
(C).some tiny living things
(D).certain naturall materials
24.54.From Paragraph 5,we can learn that .
(A).mushrooms should not be eaten
(B).vegetables are safer than meat and seafood
(C).natural poisons are more dangerous than chemicals
(D).different types of food should be handled differently
25.55.It can be inferred from the passage that .
(A).natural materials are safe in food processing
(B).chemicals are needed in food processing
(C).food poisoning can be kept under control
(D).food poisoning is out of control