课时>试卷(2013/10/24)

高考◆英语◆安徽省題庫 下載題庫

98 年 - 2009年高考英语试题·安徽卷#11590 

选择:20题,非选:0题
立即測驗 
我要補題 回報試卷錯誤 試卷下載
1.
Remembering names is an important social skill. Hereare some ways to master it.
Recite and repeat in conversation.
When you hear a person’s name,repeat it.Immediately say it to yourself several times withoutmoving your lips. You could also repeat the name in a way that does not sound forced orartificial.
Ask the other person to recite and repeat.
You can let other people help you remember their names. After you’ve been introduced tosomeone,ask that person to spell the name mad pronounce it correctly for you. Most peoplewill be pleased by the effort you’re making to learn their names.
Admit you don’t know.
Admitting that you can’t remember someone’s name can actually make people relaxed. Most ofthem will feel sympathy if you say. “I’m working to remember names better. Yours is right onthe tip of my tongue. What is it again?”
Use associations.
Link each person yon meet with one thing you find interesting or unusual. For example,youcould make a mental note: “Vicki Cheng— tall, black hair.” To reinforce (加强) your associations,write them on a small card as soon as possible.
Limit the number of new names you learn at one time.
When meeting a group of people, concentrate on remembering just two or three names. Freeyourself from remembering every one. Few of the people in mass introductions expect you toremember their names. Another way is to limit yourself to learning just first names. Last namescan come later.
Go early.
Consider going early to conferences, parties and classes. Sometimes just a few people show upon time. That's fewer names for you to remember. And as more people arrive, you can hearthem being introduced to others— an automatic review for you.

【題組】56. How will most people feel when you try hard to remember their names?
(A). They will be moved.
(B). They will be annoyed.
(C). They will be delighted.
(D). They will be discouraged.
2.【題組】57. If you can’t remember someone's name, you may ________.
(A). tell him the truth
(B). tell him a white lie
(C). ask him for pity
(D). ask others to help you
3.【題組】58. When you meet a group of people, it is better to remember ________.
(A). all their names
(B). a couple of names first
(C). just their last names
(D). as many names as possible
4.【題組】59. What does the text mainly tell us?
(A). Tips on an important social skill.
(B). Importance of attending parties.
(C). How to make use of associations.
(D). How to recite and repeat names.
5.
The year 2009 is the Year of Ox. The ox is arepresentative of the farming culture of China. In thefarming economy (经济), oxen are the major animalspulling plows (犁).
Of course, the good of oxen is not limited toplowing. In fact, they are seen as “boats on land” fortheir ability to carry loads. Besides, the whole bodyof an ox is full of treasures. Their meat and milk arefood full of nutrition, and their skin can be used tomake clothes and shoes. With all these qualities, oxen are regarded as generous creatures.
In the past, oxen played an important role in the spiritual life of the Chinese. Even today, oxenstill play a special part in some folk activities. For example, some people who1ive in southwestChina will cook cattle bone soup and share it among family members when holding the ceremonyfor children who reach 13. They believe that the cattle bone soup represents the bloodrelationship among family members. In order to express their love for oxen, people in someother areas will run to shake off diseases on the 16th day of the first month by the lunarcalendar (农历), and during their run they will take their oxen along, which indicates they regardthe creature as human.
Because of the contribution of oxen in their lives, the Chinese people are very grateful to theanimal. In addition, the use of oxen in ceremonies and the thanks people owe to oxen help todevelop various traditional customs, which becomes an important part of the folk culture of theChinese nation.

【題組】60. The words “boats on land” underlined in Paragraph 2 refer to ________.
(A). animals for taking goods
(B). creatures for pulling plows
(C). treasures of the folk culture
(D). tools in the farming economy
6.【題組】6l. From the third paragraph, we know that ________.
(A). oxen are no more important today than in the past
(B). ceremonies are held when people cook cattle bone soup
(C). oxen are treated as human in some areas of China
(D). people run with oxen to shake off diseases every month
7.【題組】62. Which of the following helps to develop traditional customs?
(A). The special role of oxen in farming.
(B). People’s respect and love for oxen.
(C). The practical value of an ox's body.
(D). The contribution of oxen to the economy.
8.【題組】63. Why does the author write the text?
(A). To stress the importance of oxen in farming.
(B). To introduce the Chinese folk culture.
(C). To describe how to celebrate the Year of Ox.
(D). To explain how to develop agriculture with oxen.
9.64. Sometimes, the simplest ideas are the best. Forexample, to absorb heat from the sun to heat water,you need large, flat, black surfaces. One way to dothat is to build those surfaces specially, on the roofsof buildings. But why go to all that trouble whencities are full of black surfaces already, in the form ofasphalt (柏油) roads? Ten years ago, this thought came into the mind of Arian de Bondt, a Dutch engineer. He finallypersuaded his boss to follow it up. The result is that their building is now heated in winter andcooled in summer by a system that relies on the surface of the road outside. The heat-collector is a system of connected water pipes. Most of them run from one side of thestreet to the other, just under the asphalt road. Some, however, dive deep into the ground. When the street surface gets hot in summer, water pumped through the pipes picks up thisheat and takes it underground through one of the diving pipes. At a depth of 100 metres lies anatural aquifer (蓄水层) into which several heat exchangers (交换器) have been built. The hotwater from the street runs through these exchangers, warming the ground-water, beforereturning to the surface through another pipe. The aquifer is thus used as a heat store. In winter, the working system is changed slightly. Water is pumped through the heatexchangers to pick up the heat stored during summer. This water goes into the building and isused to warm the place up. After performing that task, it is pumped under the asphalt and itsremaining heat keeps the road free of snow and ice. Which of the following is true according to the first two paragraphs?
(A). Arian de Bondt got his idea from his boss.
(B). Large, flat, black surfaces need to be built in cities.
(C). The Dutch engineer's system has been widely used.
(D). Heat can also be collected from asphalt roads.
10.65. For what purpose are the diving pipes used?
(A). To absorb heat from the sun.
(B). To store heat for future use.
(C). To turn solar energy into heat energy.
(D). To carry heat down below the surface.
11.66. From the last paragraph we can learn that ________.
(A). some pipes have to be re-arranged in winter
(B). the system can do more than warming up the building
(C). the exchangers will pick up heat from the street surface
(D). less heat may be collected in winter than in summer
12.67. What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?
(A). What we shall do if the system goes wrong.
(B). What we shall do if there are no asphalt roads.
(C). How the system cools the building in summer.
(D). How the system collects heat in spring and autumn.
13.68. Which of the following is true of the membership card?
(A). Its number is l0865 305305.
(B). It belongs to Mr. E. M. Driscoll.
(C). It is valid through the year of 2010.
(D). It gets the owner a discount when used.
14.69. If one wants to attend a business lunch in London at l2:00, the latest train that he shouldtake at Oxford leaves at ________.
(A). 11:45
(B). 11:15
(C). 10:35
(D). 10:05
15.70. If you would like to have some vegetable beef, what may be your choice?
(A). French Slam®
(B). Chicken-Fried Steak®
(C). The Super Bird®
(D). Sandwich with Salad or Soup®
16.71. The chart shows that from 2005 to 2008, ________.
(A). the percentage of the Spanish families with a computer rose 35 points
(B). the percentage of the White families with a computer remained unchanged
(C). the number of the Black families with a computer was on the decrease
(D). the number of the Asian families with a computer showed the sharpest increase
17.72. A rainforest is an area covered by tall trees with thetotal high rainfall spreading quite equally through theyear and the temperature rarely dipping below l6℃.Rainforests have a great effect on the worldenvironment because they can take in heat from thesun and adjust the climate. Without the forestcover,these areas would reflect more heat into theatmosphere,warming the rest of the world. Losingthe rainforests may also influence wind and rainfallpatterns,potentially causing certain naturaldisasters all over the world. In the past hundred years,humans have begun destroying rainforests in search of three majorresources(资源):land for crops,wood for paper and other products,land for raising farmanimals. This action affects the environment as a whole. For example,a lot of carbon dioxide(二氧化碳)in the air comes from burning the rainforests. People obviously have a need for theresources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit. There are two main reasons for this. Firstly,when people cut down trees,generally they canonly use the land for a year or two. Secondly,cutting large sections of rainforests may providea good supply of wood right now,but in the long run it actually reduces the world’s woodsupply. Rainforests are often called the world’s drug store. More than 25% of the medicines we usetoday come from plants in rainforests. However,fewer than l%of rainforest plants have beenexamined for their medical value. It is extremely likely that our best chance to cure diseases liessomewhere in the world’s shrinking rainforests. Rainforests can help to adjust the climate because they ________.
(A). reflect more heat into the atmosphere
(B). bring about high rainfall throughout the world
(C). rarely cause the temperature to drop lower than l6℃
(D). reduce the effect of heat from the sun on the earth
18.73. What does the word “this” underlined in the third paragraph refer to?
(A). We will lose much more than we can gain.
(B). Humans have begun destroying rainforests.
(C). People have a strong desire for resources.
(D). Much carbon dioxide comes from burning rainforests.
19.74. It can be inferred from the text that ________.
(A). we can get enough resources without rainforests
(B). there is great medicine potential in rainforests
(C). we will grow fewer kinds of crops in the gained land
(D). the level of annual rainfall affects wind patterns
20.75. What might be the best title for the text?
(A). How to Save Rainforests
(B). How to Protect Nature
(C). Rainforests and the Environment
(D). Rainforests and Medical Development