课时>试卷(2013/10/24)

高考◆英语◆安徽省題庫 下載題庫

99 年 - 2010年普通高等学校招生全国统一考试(安徽卷)英语#11584 

选择:20题,非选:0题
立即測驗 
我要補題 回報試卷錯誤 試卷下載
1.
The engineer Camillo Olivetti was 40 years old when he started the company in 1908. At his factory in lvera, he designed and produced the first Italian typewriter. Today the company’s head office is still in Ivrea, near Turin, but the company is much lareer than it was in those days and there are offices all around the world.
   By 1930 there was a staff of 700 and the company turned out 13,000 machines a year. Some went to customers in Italy, but Olivetti exported more typewriters to other countries.
   Camilllo’s son, Adriano, started working for the company in 1924 and later he became the boss. He introduecd a standard speed for the production line and he employed technology and desion specialists. The company developed new and better typewriters and the calculators(计算器).In 1959 it prodyced the ELLA computer system. This was the first mainframe(主机)computer designed and brade in Italy.
  After Adriano died in 1960, the company had a period of financial problems. Other companies, especially the Janpanese, made faster progress in electronic technology than the Italian company.
In 1978, Carlo de Benedetti became the new boss. Olivetti increased its marking and service networks and made agreements with other companies to design and produce more advanced office equipment. Soon it became one, of the world’s leading companies in informationg technology and communications. There are now five independent companies in the Olivetti group --- one for personal computers,one for other office equipment, one for systerms and servicse, and two for telecommunications.

【題組】56.From the text we learn that__________.
(A).by 1930 Olivetti produced 13,000 typewriters a year
(B). Olivetti earned more in the 1960s than in the 1950s
(C).some of Olivetti,s 700 staff regularly visited customers in Italy
(D). Olivetti set up offices in other countries from the very beginning
2.57.What was probably the direct result of Olivetti,s falling behind in electronic technology?
(A).A dtiano’s death.
(B).A period of financial problem
(C).its faster progress
(D).Its agreements with other companies
3.
The engineer Camillo Olivetti was 40 years old when he started the company in 1908. At his factory in lvera, he designed and produced the first Italian typewriter. Today the company’s head office is still in Ivrea, near Turin, but the company is much lareer than it was in those days and there are offices all around the world.
   By 1930 there was a staff of 700 and the company turned out 13,000 machines a year. Some went to customers in Italy, but Olivetti exported more typewriters to other countries.
   Camilllo’s son, Adriano, started working for the company in 1924 and later he became the boss. He introduecd a standard speed for the production line and he employed technology and desion specialists. The company developed new and better typewriters and the calculators(计算器).In 1959 it prodyced the ELLA computer system. This was the first mainframe(主机)computer designed and brade in Italy.
  After Adriano died in 1960, the company had a period of financial problems. Other companies, especially the Janpanese, made faster progress in electronic technology than the Italian company.
In 1978, Carlo de Benedetti became the new boss. Olivetti increased its marking and service networks and made agreements with other companies to design and produce more advanced office equipment. Soon it became one, of the world’s leading companies in informationg technology and communications. There are now five independent companies in the Olivetti group --- one for personal computers,one for other office equipment, one for systerms and servicse, and two for telecommunications.

【題組】58.What do we know about Olivetti ?
(A).It produced the best typewriter in the word.
(B).It designed the word’s first mainframe computer.
(C).It exported more typewriter than other computer.
(D).It has five independent companies with its head office in lvrea.
4.【題組】59.The best title for the text would be___________.
(A).The Origin of Olivetti
(B).The Success of Olivetti
(C).The History of Olivetti
(D).The Producich of Olivetti
5.
Have you ever wondered?
 1.Why do airplanes take longer to fly west than east?
It can take five hours to go west-east from New York(NY) to London but seven hours to travel east-west from London to NY. The reason for the difference is an atmospheric phenomenon know as the jet(喷射) stream. The jet stream is a very high altitude wind which always blows from the west to the east across the Atlantic. The planes movement a constams air speed thus go faster in the west-east direction when the air moving with the wind than in the opposite direction.
 2 What would happen if the gravity on Earth was suddenly turned off?
  Supposing we could magically turn off gravity. Would buildings and other structures float away? What happened would depend on how strongly the things were attached to the Earth. The Earth is moving at quite a speed moving at over a thousand miles per hour. If you turn something round your head on a string, it goes around in a circle until you let go of the strong go of the string. Things not attacked to the Earth would fly off in a straight line . People in buildings would suddenly shoot  upwards at a great speed until they hit the ceiling. Most things would fly off into space.

【題組】60.What information coa we get from the first passage?
(A).tis the iet stoomn that affeets how fast airplanes fly.
(B).Planes go slower when they are moving with the wind.
(C).It takes more time to fly from NY to London than from London to NY.
(D).The jet stream always blows from the east to the west across the Atantic.
6.【題組】61.The word“shoot”underlined in the 2nd passage probably means“ ”.
(A).send for
(B).move quickly
(C).come out
(D).grow quickly
7.【題組】62.It can be interred that without gravity .
(A).buildings and other structures would float away
(B).trees and buildings would not so easily fly off
(C).something around your head would not float away
(D).everything outside buildings would fly off into space
8.【題組】63.Where can wemost probably read this text?
(A).In s research paper
(B).In a tort story.
(C).In a travel magazine.
(D).In a student’s book.
9.
American cities are similar to other cities around the world; In every country. Cities reflect the values of the culture. American cities are changing, just as American society is changing.
 After Wolld Wa Ⅱ,the population of most large American cities decreased; bowever. The populaton In omthe Sun Belt cities increased. Los Angeles and Houston are eitit where populatfon shife(转移)to and from the oity reflect the changing values of Amorican society. In the late 1940s and early 1950s,city residents(居民)became wealthier. They had more children so they needed more space, They moved out of their apartments in the city to buy their own homes. They bought houses in the suburbs(郊区).
 Now things are changing. The children of the people who left the cities in the 1950s are now adults. Many, unlike their parents, want to live in the cities. They continue to move to Sun Belt cities and older ones of the Northeast and Midwest. Many young professionals are moving back into city. They prefer the city to the burbs because their jobs are there; or they jus enjoy the excitement and possibii that the city offers.
 his  people     shift is bringing problems as well as benefits. Countless poot people  must leave  their apartments in the city because the owners want to sell the buildings or make apartments for sale instead of for rent. In the 1950s, many poor people did not have enough money to move to the suburbs; now many of these same people do not have enough money to stay in the cities.
Only a few years ago, people though that the older  American cities were dying. Some city residents now see a bright,  new fiture,  Others see only problems and comfiels the thing is sure many dying cities are alive again.

【題組】64. What does the author think of cities all over the world?
(A). They are alive.
(B). They are hopeless.
(C). They are similar.
(D). They are different.
10.【題組】65.Why did American city residents want to live in the suburbs after World War Ⅱ?
(A). Because older American cities were dying.
(B). Because they were richer and needed more space.
(C). Because cities contained the wont pare of society.
(D). Because they could hardly afford a live in the city.
11.【題組】66. According to the 4th paragraph, a great many poor people in American cities .
(A). are faced with housing problems
(B). are forced to move to the suburbs
(C). want to sell their buildings
(D). need more money for daily expenses
12.【題組】67. We ear comude from the text that .
(A). American cities are changing far the worse
(B). people have different views on American cities
(C). many people are now moving from American cities
(D). the population is decreasing in older American cities
13.
My father was 44 and knew he wasn’t going to male it to 45. He wrote me a letter and hoped that something in it would help me for  the  rest  of my life.
Since the day 1 was 12 and first read his letter, some of his words have lived in my
beart. One it aways times out. “Right now, you are pretending to be a time-killer. But I know that one hay, you will do something great that will set you among the very best.” Knowing that my dad believed in me gave me permission to believe in myself. “You will do something great.” He didn’t know what that would be, and neither did I, but at times in my life when I’ve felt proud of myself, I remember his words and wish he were here so I could ask. “Is this what you were talking about, Dad? Should I keep going?”
A long way frim 12 now, I realize hew would have been proud when I made any progress. Lately, thongn. I’ve come to believe he’d want me to move on to winat com next: to be nrood of and believe in, somebody else. It’s time to start writing my own letters to my children. Our children look to us with the same unanswered question we had. Our kids don’t  hold back because they’re afraid to fail. They’re only afraid of failing us. They don’t worry about being disappointed. Their fear-as mine was until my father’s letter-is of being a disappointment.
Give your chikdren permission to succeed. They’re witing for you to believe in them. I always knew way parents loved me. But trust my That elic will be more comlece, that love will be more real, and their belief in the nelces whi be greater if you write the words on their hearts; “Don’t worry; you’ll do something great.” Not having that blessing from their parents may be the only thing holding them back.

【題組】68.We learn from the text that the author ___ .
(A).lost his father when he was young
(B).worked hard before he read his father’s letter
(C).asked his father permission to believe in himself
(D).knew execty at thing his father wanted him to do
14.【題組】69.What clis the hor tell us in the 3rd passgiaph?
(A).Children need their parents’letters.
(B).Children are afraid to be disappointcd.
(C).His children’s fear of failure held them back.
(D).His father’s letter removed his fear of failing his parents.
15.【題組】70.Which of the following is true of the author?
(A).He got no access to success.
(B).He wrote back to his father at 12.
(C).He was surk his parents loved him.
(D).He whce asked his father about the letter.
16.【題組】71.The main purpose of the text is to _______.
(A). describe children’s thinking
(B).answer some questions children have
(C).stress the importance of communication
(D).advise parents to encourage their children
17.
The need to feed a growing population is putting much pressure on the world’s supply of water. With 97% of the world’s water too salty to be drunk or used in agriculture, the worldwide supply of water needs careful management, especially in agriculture. Although the idea of a water shortage(短缺)seems strange to someone fortunate enough to live in a high rainfull country, many of the world’s agricultural industries experience constant water shortages.
Although dams can be built to store water for agricultural use in dry areas and dry seaons, the costs of water redistribution(重新分配)are very high. Notonly is there the cost of the engineering itself, but there is also an environmental cost to be considered. Where valleys(山谷)are flooded to create dams, houses are lost and wildlife homes destroyed. Besides, water many flow easily through pipes to fields,but it cannot be transported from one side of the world to the other. Each country must therefore rely on the management of its own water to supply its farming requirements.
This is particularly troubling ro countries with agricultural industries in areas dependent on irrigation(灌溉). In Texas, farmers’ overuse of irrigation water be resulted in a 25% redcution of the water stores. In the Central Valley area of south eastern USA, a huge water engineering project provided water for farming in dry vallege, but much of the water use has been poorly managed.
Saudi Arabia’s attempts to grow wheat in desert areas have been the pumping of huge quantities of irrigation water from underground reserves. Because there is no rainfall in these areas, such reserves can only decrease, and it is believed that fifty years of pumping will see them run dry.

【題組】72. From the first two paragraphs we learnt that _______.
(A).much of the world’s water is available for use
(B).people in high rainfll countries feel lucky
(C).the costs of water redistribution should be considered
(D).water can be easily carried through pipes across the world
18.【題組】73.Which of the following is true?
(A).The water in Texas have been reduced by 75%.
(B).Most industries in the world suffer from water shortagers.
(C).The underground water in Saudi Arabia might run out in 50 years.
(D).Good management of water use resulted from the project in the Central Valley.
19.【題組】74.What is most likely to be discussed in the paragreh that follows?
(A).Steps to improving water use managet.
(B).Ways tor redjuce the costs of builing dams.
(C).Measured to dmal with worldwide water shortages.
(D).Appmihes to handling the pressure on water supply.
20.【題組】75.The text is mainly about _____ .
(A).water supply and increasing population
(B).water use management and agriculture
(C).water redistribution and wildlife protection
(D).water shornages and environmental protection.