课时>试卷(2013/10/24)

高考◆英语◆安徽省題庫 下載題庫

101 年 - 2012年普通高等学校招生全国统一考试(安徽卷)英语#11582 

选择:20题,非选:0题
立即測驗 
我要補題 回報試卷錯誤 試卷下載
1.56.Welcome to one of the lagest collections of footwear(鞋类)in the world that will make you green with envy. Here at the Footwear Museum you can see exhibits(展品)from all over the world. You can find out about shoes worn by everyong from the Ancient Egyptians to pop stars. Room 1 The celebrity(名人)footwear section is probably the most populau in the entire museum. Stared in the 1950s there is a wide variety of shoes and boots belonging to everyone from queens and presidents to pop stars and actors! Most visitors find the celebrities’ choice of footwear extremely isteresting. Room 2 Most of our vistors are amazed and shocked by the collection of “special purpose”shoes on Exbibition here at the Museum of Footwear. For example , there are Chinese shoes made of Silk that were worn by women to tie their feet firmly to prevent them from growing too much! Room 3 As well as shoes and boots the museum also exhibits shoe shaped objects. The variety is unbelievable. For exanple , there is a metal lamp that resembles a pair lf shoes, and Greek wine bottles that like legs! The footwear Library People come from all over the world to study in our excellent footwear library. Designers and researchers come here to look up Information on anything and everything related to the subject of footwear. Where would you find a famous singer’s shoes?
(A). Room1.
(B). Room2.
(C). Room3.
(D). The Footwear Library
2.57. All exhibits in each room .
(A). share the same theme
(B). have the same shape
(C). are made of the same material
(D). belong to the same social class
3.58. Which of the following is true according to the text?
(A). The oldest exhibits in Room 1 were made in the 1950s.
(B). Room 2 is the most visited place in the museum.
(C). Room 3 has a richer variety of exhibits than the other two.
(D). Researchers come to the Footwear Library for data.
4.59. The purpose of the text is to get more people to .
(A). do research
(B). design shoes
(C). visit the museum
(D). follow celebrities
5.60.Why is pink or purple a color for girls and blue or brown for boys? The answer depends largely on cultural values as well as personal experiences. To the Egyptians, green was a color that represented the hope and joy of spring, while for Muslims, it means heaven. Red is a symbol of good luck in many cultures. In China, children are given money in a red envelope to bring good fortune in the New Year. For many nations, blue is a symbol of protection and religious beliefs. Greek people often wear a blue necklace hoping to protect themselves against evils(灾祸). People’s choice of colors is also influenced by their bodies’ reactions (反应)toward them. Green is said to be the most restful color. It has the ability to reduce pain and relax people both mentally and physically. People who work in green environment have been found to have fewer stomach aches. Red can cause a person’s blood pressure to rise and increase people’s appetites(食欲). Many decorators will include different shades of red in the restaurant. Similarly, many commercial websites will have a red “Buy Now” button because red is a color that easily catches a person’s eye. Blue is another calming color. Unlike red, blue can cause people to lose appetite. So if you want to eat less, some suggest that eating from blue plates can help. The next time you are deciding on what to wear or what color to decorate your room, think about the color carefully. Muslims regard green as a symbol of heaven mainly because of their .
(A). cultural values
(B). commercial purposes
(C). personal experiences
(D). physical reactions to the color
6.61. Why will many commercial websites have a red “Buy Now” button?
(A). To relax people physically.
(B). To increase people’s appetites.
(C). To encourage people to make a purchase.
(D). To cause a person’s blood pressure to rise.
7.62. What color might help lose weight according to the text?
(A). Red.
(B). Green.
(C). Blue.
(D). Purple.
8.63. Which of the following would be the most proper title for the text?
(A). Colors and Human Beings
(B). The Cultural Meaning of Color
(C). Colors and Personal Experiences
(D). The Meaning and Function of Color
9.64.When Frida Kahlo’s paintings were on show in London, a poet described her paintings as “ a ribbon (丝带)around a bomb”. Such comments seem to suggest Kahlo had a big influence on the art world of her time. Sadly, she is actually a much bigger name today than she was during her time. Born in 1907 in a village near Mexico City , Kahlo suffered from polio(小儿麻痹症)at the age of seven. Her spine (嵴柱)become bent as she grew older. Then, in 1925, her back was broken in several places in a school-bus accident. Throughout the rest of her life, the artist had many operations, but noting was able to cure the terrible pain in her back. However, the accident had an unexpected side effect. While lying in her bed recovering, Kahlo taught herself to paint. In 1929, she got married to Diego Rivera, another famous Mexican artist. Rivera’s strong influences on Kahlo’s style can be seen in her early works, but her later works from the 1940s, known today as her best works, show less influence from her husband. Unfortunately, her works did not attract much attention in the 1930s and1940s, even in her home country. Her first one-woman show in Mexico was not held until 1953.For more than a decade after her death in 1954, Kahlo’s works remained largely unnoticed by the world, but in the 1970s her works began to gain international fame at last. What does the phrase “a much bigger name” in paragraph 1 most nearly mean?
(A). a far better artist
(B). a for more gifted artist
(C). a much stronger person
(D). a much more famous person
10.65. The terrible pain Kahlo suffered was caused by .
(A). polio
(B). her bent spine
(C). back injuries
(D). the operations she had
11.66. Kahlo’s style had become increasingly independent since the .
(A).1930s
(B). 1940s
(C). 1950s
(D). 1970s
12.67. What is author’s attitude toward Kahlo?
(A). Devotion
(B). Sympathy
(C). Worry
(D). Encouragement
13.68. In Asia, there are special competitions where kites have complex designs and are fitted with instruments that make musical sounds as the wind blows through them. Although all kites have a similar structure (结构), they are widely different in size and shape. Kite-fighting competitions are also held, in which competitions us their kites to attack and bring down their opponents’(对手)kites or cut their strings(线). For more than 15 years, the Big Wind Kite Factory has been giving kite-making and kite flying classes for the children on an island in Hawaii. In its kite-making lessons, students can make kites in as little as 20 minutes! Children as young as four years old can learn how to fly a kite. Jonathan Socher and his wife Daphne started the kite factory in 1980. their kites are made of nylon(尼龙).Their designs are Hawaiian themes created by Daphne. The designs are cut out of the nylon with a hot knife that seals the edges and then fastened directly onto the kite. The kite that is used to give lessons is regular diamond kite with a rainbow pattern. The difference between this kite and the ones they make during the lessons is that it is a two-string controllable kite. Big Wind employees fly the kite and for a few minutes show students how pulling on one line and then on the other controls the direction the kite goes in. Then the controls are given to the students. Jonathan insists that it is not necessary to make a huge impressive kite to have fun making and flying kites. Even the simplest structure can work, and can give hours of fun. Go on, give it a try! Which of the following is true according to the text?
(A). A hot knife is used to iron the nylon.
(B). Children never fly kites on their own in flying lessons.
(C). Kite strings must not be cut in kite-fighting competitions.
(D). Daphne designs kites for the Big Wind Kite Factory.
14.69. What is different about the kite used for flying lessons?
(A). It has two strings.
(B). It is simple in design
(C). It has a rainbow pattern.
(D). It is shaped like a diamond.
15.70.According to Jonathan ,what do you need to have fun with kites?
(A). A large kite.
(B) Any type of kite.
(C). A complex structure.
(D). A kite that impresses others.
16.71.What is mainly described in the text?
(A) .A kite factory
(B). Kite-flying lessons.
(C) .Special competitions.
(D) .The kite-making Process.
17.72.Welcome to your future life! You get up in the morning and look into the mirror. Your face is firm and young-looking. In 2035, medical technology is better than ever. Many people your age could live to be 150,so at 40, you’re not old at all. And your parents just had an anti-aging(抗衰老的) treatment. Now, all three of look the same age ! You say to your shirt , ”Turn red.” It changes from blue to red. In 2035, “smart clothes” contain particles(粒子) much smaller than the cells in your body. The particles can be programmed to change clothes’ color or pattern. You walk into the kitchen . You pick up the milk ,but a voice says ,” You shouldn’t drink that!” Your fridge has read the chip (芯片) that contains information about the milk , and it Knows the milk is old . In 2035, every article of food in the grocery store has such a chip . It’s time to go to work . In 2035, cars drive themselves. Just tell your “smart car” where to go. On the way , you can call a friend using your jacket sleeve . Such “smart technology” is all around you. So will all these things come true? “For new technology to succeed,” says scientist Andrew Zolli ,”it has to be so much better that it replaces what we have already.” The Internet is one example what will be the next? We can learn from the text that in the future__________.
(A) .people will never get old
(B). everyone will look the same
(C) . red will be the most popular color
(D). clothes will be able to change their pattern
18.73. What can be inferred from Paragraph 4?
(A). Milk will be harmful to health.
(B). More drinks will be available for sale.
(C). Food in the grocery store will carry electronic information.
(D). Milk in the grocery store will stay fresh much longer.
19.74. Which of the following is mentioned in the text?
(A). Nothing can replace the Internet.
(B). Fridges will Know what people need.
(C). Jacked sleeves can be used as a guide.
(D). Cars will be able to drive automatically.
20.75.What is the text mainly about?
(A). Food and clothing in 2035.
(B). Future technology in everyday life.
(C). Medical treatments of the future.
(D). The reason for the success of new technology.