週三"阿摩用功日",VIP免費領取 前往
無暱稱>试卷(2013/12/07)

高考◆英语◆重庆市題庫 下載題庫

102 年 - 2013年重庆高考真题(英语)#13436 

选择:55题,非选:0题
立即測驗 
我要補題 回報試卷錯誤 試卷下載
1.21. 1 felt very tired when I got home. and I straight to bed.
(A). go
(B). went
(C). had gone
(D). have gone
2.22. - Would you like a glass of wine? - I don't drink.
(A). No, thanks
(B). Yes, please
(C). I don't like it
(D). It's my favorite
3.23. It's not easy to change habits, with awareness and self-control, it is possible.
(A). for
(B). or
(C).but
(D). so
4.24. John incited abuout 40 people to his wedding, most of are family members
(A) them
(B). that
(C).which
(D). whom
5.25. we have enough evidence. we can't win the case.
(A),Once
(B) As long as
(C). Unless
(D). Since
6.26. - What are you doing this Saturday? - Im not sure. but I go to the Rolling Stones concert
(A). must
(B). would
(C). should
(D). might
7.27. It was with the help of the local guide the mountain climber was rescued.
(A). who
(B). that
(C). when
(D). how
8.28. struck me most in the movie was the father’s deep love for his son.
(A).That
(B). It
(C).What
(D). Which
9.29. - It rained cats and dogs this morning. Im glad we took an umbrella. - Yeah, we would have got wet all over if we
(A). hadn’t
(B). haven't
(C). didn't
(D). don't
10.30. When I was little, my mother used to sit by my bed, me stories till I till asleep,
(A).having told
(B). telling
(C).told
(D). to tell
11.31. Recycling is one way to protect the environment; reusing is
(A). another
(B). the other
(C). one another
(D). one
12.32. The parents were shocked by news that their son needed operation on his knee.
(A). a;/
(B). the; /
(C). the; an
(D). a; an
13.33. A Midsummer Night's Dream at the Theatre Royal on 19th June. and then tours throughout Scotland
(A). opens
(B).is opened
(C). will open
(D).will be opened
14.34. The engine just won't start. Something seems wrong with it.
(A). to go
(B). to have gone
(C). going
(D). having gone
15.35.- Forgotten something? I can keep an eye on your kids if you want to go end get it. - Thank you all the same.
(A).It's very kind of you.
(B).Oh, how carelem of me!
(C).I might u well go and get it.
(D).Well, I can do without it,
16.When Joe was about to start school. all signs pointed to success. Yet things turned out to be quite 36 .The fourth grade even found him at the 37 of the class. Joe struggled day and night, but it did not 38 -until one stormy aftermoon . On that aftermoon ,39 the math teacher started to introduce difficult concepts, dadk Clouds covered the sky, and the stone ad in. Hard thou she tried to make the kids,40 ,the thunder won the battle for their attention .No one 41 the concepts.
(E)xcept Joe. He undemtood them and answered all the questions correctly. The teacher patted him on the back. and told him to go around to the others and explain how he had managed it. 42 by his newfound success. Joe moved quickly throughout the room. Soon math time was followed by the time for 43 .All children naturally drew 44 pictures on such a day. Except for Joe. Since then, Joe started 45 . Though he never made it to the top, his math teacher was always 46 and curious about the change: Why had that stomry day changed Joe? On the day Joe graduared, he presented the teacher with his moat 47 possession—the picture of.bright yellow sun .On the picture Joe had written: This is the day I 48 my brightness.

【題組】36.
(A).unfair
(B). boring
(C).disapporinting
(D).dangerous
17.【題組】37.
(A). center
(B).top
(C).beginning
(D).bottom
18.【題組】38.
(A).happen
(B). work
(C). finish
(D). last
19.【題組】39.
(A) .until
(B). since
(C). because
(D). as
20.【題組】40.
(A) .concentrte
(B). change
(C). hide
(D). sit
21.【題組】41.
(A).challenged
(B). grasped
(C). doubted
(D). admitted
22.【題組】42.
(A).Relieced
(B). surprised
(C).
(E)ncouraged
(D).Puzzled
23.【題組】43.
(A). class
(B). sports
(C). art
(D). tea
24.【題組】44.
(A) .great
(B). dark
(C). different
(D). strange
25.【題組】45.
(A) .improving
(B). painting
(C). recovering
(D). studying
26.【題組】46.
(A). worried
(B). amazed
(C). friendly
(D). cautious
27.【題組】47.
(A) .familiar
(B). expensice
(C). admirable
(D). precious
28.【題組】48.
(A). familiar
(B). expensive
(C). admirable
(D). precious
29. B It is easy to overlook the rolethat your body plays in influencing your mood(情绪).when you are 49 ,you may find yourself blaming work pressures or an unknown future.However,it could just be that you’ve been sitting behind you desk too long. One way to improve your mood is 50 .Psychologically,it provides you with a break from the stresses in your life .Also,in the process,you may aim for 51 goals,like a mew personal running record or a better body shape.The achievement of a particular goal makes you feel good and contributes to your 52 .That is why exercise has been shown to 53 your self-respect. You do not have to train yourself 54 to feel the psychological benefits of exercise.What really matters is 55 ,not intensity(强度)of your exercise.You can try walking for 30 minutes five times per week or simply gardening on weekends.
【題組】49.
(A).ill
(B).poor
(C).unhappy
(D).unsuccessful
30.【題組】50.
(A).play
(B).communication
(C).sleep
(D).exercise
31.【題組】51.
(A).clear
(B).present
(C).common
(D).early
32.【題組】52.
(A).ability
(B).relationship
(C).confidence
(D).business
33.【題組】53.
(A).tear down
(B).build up
(C).set aside
(D).give out
34.【題組】54.
(A).hard
(B).everywhere
(C).carefully
(D).late
35.【題組】55.
(A).time
(B).length
(C).form
(D).frequency
36..A The morning had been a disaster.My tooth was aching,and I’d been in an argument with a friend.Her words still hurt:“The trouble with you is that you won’t put yourself in my place.Can’t you see things from my point of view?”Ishook my head stubbomly—and felt the ache in my tooth.I’d thought I could hold out till my dentist came back from holiday,but the pain was really unbearable.I started calling the dentists in the phone book,but no one coule see me immediatcly.Finally,at about lunchtime,I got lucky. “If you come by right now,”the receptionist said,“the dentist will fit you in .” I look my purse and keys and rushed to my car.But suddenly I began to doubt about the dentist.What kind of dentist would be so eager to treat someone at such short notice?Why wasn’t he as busy as the others? In the dentist’s office,I sat down and looked around.I saw nothing but the bare walls and I became even more worried.The assistant noticed my nervousness and placed her warm hand over my ice-cold one. When I tole her my fears,she laughed and said ,“Don’t worry.The dentist is very good.” “How long do I have to wait for him?”I asked impatiently. Come on ,he is coming.Just lie down and relax.And enjoy the artwork,”the assistant said. “The artwork?”Iwas puzzled. The chair went back,suddenly I smiled.There was a beautiful picture,right where I could enjoy it :on the ceiling.How considerate the dentist was !At that moment,I began to understand what my friend meant by her words. What a relief!
【題組】56Which of the following best describes the author’s feeling that morning?
(A).Cheerful.
(B).Nervous.
(C).Satisfied.
(D).Upset.
37.【題組】57.What made the author begin to doubt about the dentist?
(A).The dentist’s agreeing to treat her at very short notice.
(B).The dentist’s being as busy as the other dentists.
(C).The surroundings of the dentist’s office.
(D).The laughing assistant of the dentist.
38.【題組】58.Why did the author suddenly smile?
(A).Because the dentist came at last.
(B).Because she saw a picture on the ceiling.
(C).Because she could relax in the chair.
(D).Because the assistant kept comforting her.
39.【題組】59.What did the author learn from her experience most probably?
(A).Strike while the iron is hot.
(B).Have a good word for one’s friend
(C).Put oneself in other’s shoes
(D).A friend in need is a friend indeed.
40.B One of the greatest gifts one generation can give to other generations is the wisdom it has gained from experience.This idea has inspired the award-winning photographer Andrew Zuckerman.He interviewed and took photos of fifty over-sixty-five-year-olds all over the world.Hisproject explores various aspects of their lives.The photos and interviews are now available on our website. Click on the introductions to read the complete interviews. Let us now have a culture of peace. —Federico Mayor Zaragoza,Spain Federico Mayor Zaragoza obtained a doctorate in pharmacy(药学)from the Complutense University of Madrid in 1958 .After many years spent in politics,he became Director-Ceneral of UNESCO in 1987.In 1999,he for a Culture of Peace,of which he is now the president.In addition to many he has published four collections of poems and several books of eaasys. Writing is a discovery. —Nadine Cordimer,South Africa Due to a weak heart,Nadine ordimer attended school and university briefly.She read widely and began writing at an early age .She published her first short story at the age of fifteen,and has completed alarge number been translated into forty languages.In 1991,Cordimer won the Nobel Prize Jzaa is about the only form of an today. —Dave Brubeck,USA Dave Brubeck studied music at the University of the Pacific and graduated in 1942. After World War Two he was encouraged to play jazz.In 1951,he recorded his first album(专辑).Brubeck’s 1959 album has become a jazz a Grammy lifetime Achievement Award in 1996. For more figures CLICK HERE. Wheels were invented in 1967, sixty years after the appearance of tarmacked roads(泊油路). As wheel design took off, vehicles got faster and faster.
【題組】60. Why did Andrew Zuckerman choose the fifty elders for his project?
(A).Because their wisdom deserves to be passed on.、
(B). Because they are physically impressive.
(C). Because their accomplishments inspired him.
(D). Because they have similar experiences.
41.【題組】61.According to the web page, Federico Mayor Zaragoza .
(A). has won many awards for his work in politics
(B). has served as the president of a university
(C). has devoted all his life to the field of science
(D). has made achievements in different areas
42.【題組】62. Who most probably said“My education has been the library and books" in the interview reflecting on his/her experience?
(A).Andrew Zuckennan.
(B). Federico Mayor 7,aragoza.
(C). Nadine Gordimer.
(D). Dave Brubeck.
43.【題組】63. What is the main purpose of this web page?
(A). To show Zuckennans awards.
(B). To publicize Zuckenman's project.
(C). To spread the wisdom of the three people.
(D). To celebrate the achievements of the three people.
44.C Almost every machine with moving parts has wheels, yet no one knows exactly when the first wheel was invented or what it was used for. We do know,however,that they existed over 5,500years ago in ancient Asia. The oldest known transport wheel was discovered in 2002 in Slovenia. It is over 5,100 years old. Evidence suggests that wheels for transport didn't become popular for .while, though . This could be because animals did a perfectly good job of carrying farming tools and humans around. But it could also be because of a difficult situation. While wheels need to roll on smooth surfaces, roads with smooth surfaces weren't going to be constructed until there was plenty of demand for them. Eventually,road surfaces did become smoother, but this difficult situation appeared again a few centuries later. There had been no important changes in wheel and vehicle design before the arrival of modern road design. In the mid-1700s,a Frenchman came up with a new design of road--a base layer (层)of large stones covered with a thin layer of smaller atones. A Scotsman improved on this design in the 1820s and a strong,lasting road surface became a reality.At around the same time,metal hubs(the central part of awheel)came into being,followed by the
【題組】64.What might explain why transport wheels didn’t become popular for some time?
(A).Few knew how to use transport wheels.
(B).Humans carried farming tools just as well.
(C). Animals were a good means of transport.
(D). The existence of transport wheels was not known.
45.【題組】65. What do we know about road design from the passage?
(A). It was easier than wheel design.
(B). It improved after big changes in vehicle design.
(C). It was promoted by fast-moving vehicles.
(D). It provided conditions for wheel design to develop.
46.【題組】66. How is the last paragraph mainly developed?
(A). By giving examples.
(B). By making comparisons.
(C). By following time order.
(D). By making classifications.
47.【題組】67.What is the passage mainly about?
(A).The beginning of road deaign.
(B).The development of transport wheels.
(C).The history of public transport.
(D).The invention of fast-moving vehicles.
48.D Not all bodies of wather are so evidently alive as the Atlantic Ocean, an S-shaped body of water covering 33 million square miles. The Atlantic has, in a sense, replaced the Mediterranean as the inland sea of Weatern civilization. Unlike real inland seas, which seem strangely still, the Atlantic is rich in oceanic liveliness. It is perhaps not surprising that its vitality has been much written about by ancient poets. “Strm at Sea”, a short poem written around 700, is generally regarded as one of mankind’s earliest artistic representations of the Atlantic. When the wind is from the west All the waves that cannot test To the east must thunder on Where the bright tree of the sun Is rooted in the osean’s breast. As the poem suggests, the Atlantic is never dead and dull. It is an ocean that moves, impressively and endlessly. It makes all kinds of noise-it is forever thundering,boiling, crashing,and whistling. It is easy to imagine the Atlantic trying to draw breath-perhaps not so noticeably out in mid –ocean,but where it meets land, its waters bathing up and down a sandy beach. It mimics(模仿)nearly perfectly the steady breathing of a living creature. It is filled with symbiotic existences,too; unimaginable quantities of creatures,little and large alike,mix within its depths in a kind of oceanic harmony, giving to the waters a feeling of heartbeat, a kind of sub-ocean vitality. And it has a psychology. It has personalities: sometimes peaceful and pleasant, on rare occasions rough and wild; always it is strong and striking.
【題組】68.Unlike real inland seas, the Atlantic Ocean is __________.
(A).always energetic
(B).lacking in liveliness
(C).shaped like a square
(D).favored by ancient poets
49.【題組】69.What is the purpose of using the poem”Storm at Sea” in the passage?
(A).To describe the movement of the waves.
(B).To show the strength of the storm.
(C).To represent the power of the ocean.
(D).To prove the vastness of the sea.
50.【題組】70.What does the underlined word”symbiotic” mean?
(A).Living together.
(B).Growing fast.
(C).Moving harmoniously.
(D).Breathing peacefully.
51.【題組】71.In the last paragraph, the Atlantic is compared to __________.
(A). a beautiful and poetic place
(B).a flesh and blood person
(C).a wonderful world
(D).a lovely animal
52. E It is widely known that any English conversation begins with The Weather. Such a fixation with the weather finds expression in Dr.Johnson’s famous comment that “When two English meet, their first talk is of weather.” Though Johnson’s observation is as accurate now as it was over two hundred years ago, most commentators fail to come up with a convincing explanation for this English weather-speak. Bill Bryson, for ezample, concludes that,as the English weather is not at all exciting,the obsession with it can hardly be understood. He argues that”To an outsider,the most striking thing about the
(E)nglish weather is that there is not very much of it.” Simply, the reason is that the unusual and unpredictable weather is almost unknown in the British Isles. Jeremy Paxman, however, disagrees with Bryson, arguing that the English weather is by nature attractive. Bryson is wrong, he says,because the English preference for the weather has nothing to do with the natural phenomena.”The interest is less in the phenomena themselves, but in uncertainty.” According to him, the weather in England is very changeable and uncertain and it attracts the English as well as the outsider. Bryson and Paxman stand for common misconceptions about the weather-speak among the English. Both commentators, somehow, are missing the point. The English weather conversation is not really about the weather at all. English weather-speak is a system of signs ,which is developed to help the speakers overcome the natural reserve and actually talk to each other. Everyone knows conversations starting with weather-speak are not requests for weather data. Rather, they are routine greetings,conversation starters or the blank”fillers”, In other words, English weather-speak is a means of social bonding. The author mentions

【題組】72.Dr.Johnson’s comment to show that________.
(A).most commentators agree with Dr.Johnson
(B).Dr.Johnson is famous for his weather observation
(C).the comment was accurate two hundred years ago
(D).English conversations usually start with the weather
53.【題組】73.What does the underlined word”obsession” most probably refer to?
(A).A social trend.
(B).An emotional state.
(C).A historical concept.
(D).An unknown phenomenon.
54.【題組】74.According to the passage,Jeremy Paxman believes that________.
(A).Bill Bryson has little knowledge of the weather
(B).there is nothing special about the
(E)nglish weather]
(C).the English weather attracts people to the British Isles
(D).English people talk about the weather for its unccrtainty
55.【題組】75.What is the author’s main purpose of writing the passage?
(A).To explain what English weather-speak is about.
(B).To analyse misconceptions about the English weather.
(C).To find fault with both Bill Bryson and Jeremy Paxman.
(D).To convince people that the English weather is changeable.