课时>试卷(2013/10/25)

高考◆英语◆安徽省題庫 下載題庫

102 年 - 2013年高考英语试题·安徽卷#11620 

选择:20题,非选:0题
立即測驗 
我要補題 回報試卷錯誤 試卷下載
1.56. Tht Healthy Habits Survey(调查)shows that only about one third of American seniors have correct habits. Here are some findings and expert advice. 1.How many times did you brush your teeth yesterday? ·Finding:A full 33% of seniors brush their teeth only once a day. ·Step:Remove the 300 types of bacteria in your mouth each morning with a battery-operated toothbrush. Brush gently for 2 minutes, at least twice a day. 2.How many times did you wash your hands or bathe yesterday? ·Finding:Seniors, on average, bathe fewer than 3 days a week. And nearly 30%wash their hands only 4 times a day-half of the number doctors recommend. ·Step:We touch our faces around 3,000 times a day-often inviting germs(病菌)to enter our mouth, nose, and eyes.Use toilet paper to avoid touching the door handle. And, most important, wash your hands often with hot running water and soap for 20 seconds. 3. How often do you thind about fighting germs? ·Finding:Seniors are not fighting germs as well as they should. ·Step:Be aware of germs. Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge(海绵)that can carry more germs than anything else? To kill these germs, keep your sponge in the microwave for 10 seconds. What is found out American seniors?
(A). Most of then have good habits.
(B). Nearly 30%of then bathe three days a week .
(C). All of then are fighting germs better than expected .
(D). About one third of them brush their teeth only once a day
2.57. Doctors suggest that people should wash their hands .
(A). twice a day
(B). three times a day
(C). four times a day
(D). eight times a day
3.58.Which of the following is true according to the text ?
(A). We should keep from touching our faces .
(B). There are less than 300 types of bacteria in the mouth .
(C).A kitchen sponge can carry more germs than a toilet .
(D). We should wash our hands before touching a door handle .
4.59. The text probably comes from .
(A). a guide book
(B). a popular magazine
(C). a book review
(D) .an official document
5.60. Using too much water or throwing rubbish into our rivers are clear ways that humans can Put our water supply in danger ,but we also affect our water supply in less obvious ways . You may wonder how paving(铺砌) a road can lead to less useable fresh water . A major Part of the water we use every day is groundwater . Groundwater does not come from lakes or rivers .It come from underground . The more roads and parking lots we pave ,the less water can Flow into the ground to become groundwater . Human activity is not responsible for all water shortages(短缺). Driver climates are of course more likely to have droughts(干旱) than areas with more rainfall ,but in any case, good management can help to make sure there is enough water to meet our basic needs . Thinking about the way we use water every day can make a big difference ,too In the United States ,a family of four can use 1.5tons of water a day ! This shows how much we depend on water to live ,but there’s a lot we can do to lower the number . You can take steps to save water in your home .To start with ,use the same glass for your drinking water all day .Wash it only once a day .Run your dishwasher (洗碗机)only when it is full 。Help your parents fix any leaks in your home . You can even help to keep our water supply clean by recycling batteries instead of throwing them away . Which of the following is most likely to lead to less groundwater ?
(A). Using river water .
(B) .Throwing batteries away .
(C). paving parking lots .
(D). Throwing rubbish into lakes .
6.61. What can be inferred from the text ?
(A). All water shortages are due to human behavior .
(B). It takes a lot of effort to meet our water needs .
(C). There is much we can do to reduce family size .
(D). The average family in America makes proper use of water .
7.62. The last paragraph is intended to .
(A). show us how to fix leaks at home
(B). tell us how to run a dishwasher
(C). prove what drinking glass is best for us
(D). suggest what we do to save water at home
8.63. The text is mainly about .
(A). Why paving roads reduces our water
(B). how much we depend on water to live
(C). why droughts occur more in dry climates
(D). how human activity affects our water supply
9.64. When 19-year-old Sophia Giorgi said she was thinking of volunteering to help the Make-A-Wish Foundation (基金会),nobody understood what she was talking about .But Sophia knew just how important Make –A–Wish could be because this special organization had helped to make a dream come true for one her best friends .We were interested in finding out more ,so we went along to meet Sophia listen to what she had to say . Sophia told us that Make – A –Wish is a worldwide organization that started in the United States in 1980.”It’s a charity(慈善机构)that helps children who have got very serious illnesses. Make – A –Wish help children feel happy even though they are sick, by making their wishes and dreams come true ,” Sophia explained . We asked Sophia how Make – A –Wish had first started .She said it had all begun with a very sick young boy called Chris ,who had been dreaming for a long time of becoming a policeman .Sophia said lots of people had wanted to find a way to make Chris’s dream come true ----so, with everybody’s help , Chris, only seven years old at the time ,had been a “policeman” for a day .” when people saw how delighted Chris was when his dream came true, they decided to try and help other sick children too ,and that was the beginning of Make – A –Wish,” explained Sophia Sophia also told us the Foundation tries to give children and their families a special, happy time. A Make-A-Wish volunteer visits the families and asks the children what they would wish for if they could have anything in the world. Sophia said the volunteers were important because they were the ones who helped to make the wishes come true. They do this either by providing things that are necessary, or by raising money or helping out in whatever way they can. Sophia found out about Make-A-Wish because her best friend had   .
(A). benefited from it     
(B). volunteered to help it 
(C). dreamed about it     
(D). told the author about it
10.65. According to Sophia,  Make-A-Wish        .
(A). is an international charity
(B). was understood by nobody at first
(C). raises money for very poor families
(D). started by drawing the interest of the public
11.66. What is said about Chris in Paragraph3?
(A). He has been a policeman since he was seven.
(B). He gave people the idea of starting Make-A-Wish
(C). He wanted people to help make his dream come true.
(D). He was the first child Make-A-Wish helped after it had been set up.
12.67. Which of the following is true about Make-A-Wish volunteers?
(A). They are important for making wishes come true.
(B). They try to help children get over their illnesses.
(C). They visit sick children to make them feel special.
(D). They provide what is necessary to make Make-A-Wish popular.
13.68. “People are ruder today because they are rushed and more ‘time poor’ than ever before,” says Patsy Rowe, “ Manners have fallen off the radar(雷达).” Due to our strong attraction to electronic equipment it is a wonder more people don’t wake up each morning and greet the singing birds with a complaint(抱怨)about the noise. Here are some examples of rudeness. Some people prefer to do almost everything over the internet. To them, dealing with an actual human is like an evolutionary step backward. It feels very slow because humans don’t work at 4G speeds. When you have dinner with friends, you will often notice someone paying more attention to his mobile phone. We have programmed ourselves to think that every new message brings life-changing news, so taking calls and checking our texts are more important than talking to the people we are with. What is worse, some people even tend to send anonymous(匿名的) rude messages by email. However, rudeness is never acceptable, Don’t assume it is OK to be rude if the person you’re in touch with won’t recognize you. If you have something awful to say, have the courage to face the person and say it, write a letter or email and sign it, or forget it. Upsetting people with unsigned messages is cruel and disgusting. We shouldn’t blame technology for our shortcomings.Technology is here to help us, but we should not allow it to take over our lives. An important step ia acknowledging our shortcomings.People spend a lot of time pointing out bad manners but it would be even more help if we′d publicly acknowledge good manners when we see them. What can be infend from the underlined sentence in Paragraph I?
(A).People can tell good from bad behavior.
(B).Radar is able tu obserbe human behabior.
(C). People care little about their behabior.
(D). Radar can be used to predict human behabior.
14.69.Some people are less willing to deal with humans because
(A).they are becoming less patient
(B).they are growing too independent
(C).they have to handle many important messages
(D).they have to follow an evolutionary step backward.
15.70.The author thinks sending unsigned awful messages is
(A).Ridiculous
(B).disgusting
(C).acceptable
(D).reasonable
16.71.What can we learn from the last paragraph?
(A).We should applaud good behabior.
(B).Technology can neber be blamed
(C).We should keep pointing out mistakes.
(D).Technology will take over lives one day.
17.72.Argentina in the late nineteenth century was an exciting place.Around 1870,it was experiencing an economic(经济的)boom,and the captital,Buenos Aires,attracted many people.Farmers,as well as a flood of foreifners from Spain and Italy,came to Buenos Aires seeking jobs.These jobs didn′t pay well,and the people felt lonely and disappointed with their new lefe in the city.As the unhappy newcomers mixed together in the poor parts of the city,the dance known an the tango(探戈舞)came into being At the beginning the tango was a dance of the lower classes.It was danced in the bars and stheets.At that time there many fewer women the men,so if a man didn′t want to be left out,his only choice was tu dance with another man so that he could attract the attention of the few available women.Gradually,the dance spread into the upper clases of Argentinean society and became more respectable. In Europe at this time,stong interest in dance fom aroune the world was beginning The interest in international dance was especially ecedent in Paris.Every kind of dance fom ballet(芭蕾舞)to belly dancing coule be found on the stages of the Paris theaters of the Paris theaters.After tango dances from Argentina arrive in Europe,they began to draw the inrerest of the public an they perpormed their exiting dangce in cafes,Though not eceryone approved of the new dance,saying it was a little too shocking,the dance did find enough supporters to make it popular. The popularity(流行)Of the tango continued tu trow in many other parts of the world.Aoldiers who teturned to the United States from Worle War I brought the tango to North America,It reached Japan in 1926,and in 2003 the Argentinean embassy in Seoul hired a local lango dancer to act an a kind of dance ambassador,and promote tango dancing throughout South Korea. The origin of the tango is associated with
(A) Belly dances
(B).American soldiers
(C).Spanish city
(D).the captital of Argentina
18.73.Whith of the following is true about the tango?
(A).It was cteated by foreigners from Spain and Italy.
(B).People of the upper classes loved the tango most
(C).It was often danced by two male in the beginning
(D).A dancer in Seoul became the Argentinean ambassador.
19.74.Before World War I,the tango spread to
(A).America
(B).Japan
(C).France
(D).South Korea
20.75What can be the best title for the text?
(A).How to Dance the Tango
(B).The History of the Tango
(C).How to Promote the Tango
(D).The Modern Tango Boom