無暱稱>试卷(2013/10/27)

高考◆英语◆四川省題庫 下載題庫

102 年 - 2013年 四川省高考英语试卷及答案#11696 

选择:20题,非选:0题
立即測驗 
我要補題 回報試卷錯誤 試卷下載
1.
  A
Fun day
To celebrate the Year of the Snake
Organized by Lam Tin Youth Centre and Kwun Tong High school
Date:2 February 2013
Time:10 am – 5 pm
Place:Kwn Tong Playground
Fee: $ 20 (buy three get one free)
Programmes:drama, lion dance, magic show and ballet performance
Highlights: 1) enter the lucky draw to win a digital camera
 2) learn to make festival food
John us on the Fun day!  
All are welcome!
Note: 
★Ticket are available at the General Office of Lam Tin Youth Centre. 
★For those who would like to be a volunteer, please contact Miss Olivia Wong one week before 
the activity.

【題組】31. What you have just read is a .
(A). note
(B). report
(C). schedule
(D). poster
2.【題組】32. What is going to take place on 2 February, 2013?
(A). A big event to welcome a Chinese new year.
(B). A social gathering to raise money for wildlife.
(C). A party for close friends to meet and have fun.
(D). A meeting of Kwun Tong High School students.
3.【題組】33. How much do you have to pay in total if four of you go together?
(A). $ 20.
(B). $ 40
(C). $ 60.
(D). $ 80.
4.【題組】34. Which of the following statements is true?
(A). Tickets are sold in Kwun Tong High School.
(B). It’s unnecessary to take soft drinks with you.
(C). Free digital cameras are provided for everybody.
(D). Festival food will be served without extra charge.
5.
 B
On a stormy day last August, Tim heard some shouting. Looking out to the sea carefully, he 
saw a couple of kids in a rowboat were being pulled out to sea.
Two 12-year-old boys, Christian and Jack, rowed out a boat to search a football. Once they’d 
rowed beyond the calm waters, a beach umbrella tied to the boat caught the wind and pulled the 
boat into open water. The pair panicked and tried to row back to shore. But they were no match for 
it and the boat was out of control.
Tim knew it would soon be swallowed by the waves.
“Everything went quiet in my head,” Tim recalls(回忆). “I’m trying to figure out how to 
swim to the boys in a straight line.”
Tim took off his clothes and jumped into the water. Every 500 yards or so, he raised his head 
to judge his progress. “At one point, I considered turning back,” he says. “I wondered if I was 
putting my life at risk.” After 30 minutes of struggling, he was close enough to yell to the boys, 
“Take down the umbrella!”
“Let’s aim for the pier(码头),” Jack said. Tim turned the boat toward it. Soon afterward, 
waves crashed over the boat, and it began to sink. “Can you guys swim?” he cried. “A little bit,” 
the boys said.
Once they were in the water, Tim decided it would be safer and faster for him to pull the boys 
toward the pier. Christian and Jack were wearing life jackets and floated on their backs. Tim swam 
toward land as water washed over the boys’ faces.
“Are we almost there?” they asked again and again. “Yes,” Tim told them each time.
After 30 minutes, they reached the pier.

【題組】35. Why did the two boys go to the sea?
(A). To go boat rowing
(B). To get back their football.
(C). To swim in the open water
(D). To test the umbrella as a sail.
6.【題組】36. What does “it” in Paragraph 2 refer to?
(A). The beach
(B). The water
(C). The boat
(D). The wind
7.【題組】37. Why did Tim raise his head regularly?
(A). To take in enough fresh air .
(B). To consider turning back or not.
(C). To check his distance from the boys.
(D). To ask the boys to take down the umbrella.
8.【題組】38. How can the two boys finally reach the pier?
(A). They were dragged to the pier by Tim.
(B). They swam to the pier all by themselves.
(C). They were washed to the pier by the waves.
(D). They were carried to the pier by Tim on his back.
9.
C
LONDON---A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake(假冒的)
bomb detectors(探测器)to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially 
deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $ 77.8 million from the sales of his 
detectors---which were based on a kind of golf ball finder---to countries including Iraq, Belgium 
and Saudi Arabia.
McCormick, 57, was convicted(判罪)of cheats last month and sentenced Thursday at the 
Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit 
promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death 
and injury to innocent people,” Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, 
nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42, 000 each, were said to be able to find such dangerous 
objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” 
and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya, the prison 
service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.

【題組】39 . Why was McCormick sentenced to prison?
(A). He sold bombs.
(B). He caused death of people.
(C). He made detectors.
(D). He cheated in business.
10.【題組】40. According to the judge, what McCormick had done .
(A). increased the cost of safeguarding
(B). lowered people’s guard against danger
(C). changed people’s idea of social security
(D). caused innocent people to commit crimes
11.【題組】41. Which of the following is true of the detectors?
(A). They have not been sold to Africa
(B). They have caused many serious problems.
(C). They can find dangerous objects in water.
(D). They don’t function on the basis of science.
12.【題組】42. It can be inferred from the passage that McCormick .
(A). solo the equipment at a low price
(B). was well-known in most countries
(C). did not think he had committed the crime
(D). had not got such huge profit as mentioned in the text
13.
D
Home to me means a sense of familiarity and nostalgia(怀旧). It’s fun to come home. It 
looks the same. It smells the same. You’ll realize what’s changed is you. Home is where we can 
remember pain, love and some other experiences: We parted here; My parents met here; I won 
three championships here.
If I close my eyes, I can still have a clear picture in mind of my first home. I walk in the door 
and see a brown sofa surrounding a low glass-top wooden table. To the right of the living room is 
my first bedroom. It’s empty, but it’s where my earliest memories are.
There is the dining room table where I celebrated birthdays and where I cried on 
Halloween---when I didn’t want to wear the skirt my mother made for me. I always liked standing 
on that table because it made me feel tall and strong. If I sit at this table, I can see my favorite 
room in the house, my parents’ room. It is simple: a brown wooden dresser lines the right side of 
the wall next to a television and a couple of photos of my grandparents on each side. Their bed is 
my safe zone. I can jump on it anytime---waking up my parents if I am scared or if I have an 
important announcement that cannot wait until the morning.
I’m lucky because I know my first home still exists. It exists in my mind and heart, on a 
physical property(住宅)on West 64th street on the western edge of Los Angeles. It is proof I lived, 
I grew, and I learned.
Sometimes when I feel lost, I lie down and shut my eyes, and I go home. I know it’s where 
I’ll find my family, my dogs, and my belongings. I purposely leave the window open at night 
because I know I’ll be blamed by Mom. But I don’t mind, because I want to hear her say my name, which reminds me I’m home.

【題組】43 . Why does the author call her parents’ bed her “safe zone”(Paragraph 3)?
(A). It is her favorite place to play.
(B). Her needs can be satisfied there.
(C). Her grandparents’ photos are lined on each side.
(D). Her parents always play together with her there.
14.【題組】44. What can be learned from the passage?
(A). The old furniture is still in the author’s first bedroom.
(B). The author can still visit her first physical home in Los Angeles.
(C). The author’s favorite room in her first home is the dining room.
(D). Many people of the author’s age can still find their first physical homes.
15.【題組】45. Sometimes when she feels lost, the author will .
(A). open the window at night
(B). lie down in bed to have a dream
(C). try to bring back a sense of home
(D). go to Los Angeles to visit her mom
16.【題組】46. What is the author’s purpose of writing this passage?
(A). To express how much she is attached to her home.
(B). To declare how much she loves her first house.
(C). To describe the state of her family.
(D). To look back on her childhood.
17.
E
Fear may be felt in the heart as well as in the head, according to a study that has found a link 
between the cycles of a beating heart and the chance of someone feeling fear.
Tests on healthy volunteers found that they were more likely to feel a sense of fear at the 
moment when their hearts are contracting(收缩)and pumping blood around their bodies, 
compared with the point when the heartbeat is relaxed. Scientists say the results suggested that the 
heart is able to influence how the brain responds to a fearful event, depending on which point it is 
at in its regular cycle of contraction and relaxation.
Sarah Garfinkel at the Brighton and Sussex Medical School said, “Our study show for the 
first time that the way in which we deal with fear is different depending on when we see fearful 
pictures in relation to our heart.
The study tested 20 healthy volunteers on their reactions to fear as they were shown pictures 
of fearful faces. Dr. Garfinkel said, “The study showed that fearful faces are better noticed when 
the heart is pumping than when it is relaxed. Thus our hearts can also affect what we see and what 
we don’t see---and guide whether we see fear.”
To further understand this relationship, the scientists also used a brain scanner(扫描仪)to 
show how the brain influences the way the heart changes a person’s feeling of fear.
“We have found an important mechanism by which the heart and brain ‘speak’ to each other 
to change our feelings and reduce fear” Dr. Garfinkel said.
“We hope that by increasing our understanding about how fear is dealt with and ways that it 
could be reduced, we may be able to develop more successful treatments for anxiety disorders, 
and also for those who may be suffering from serious stress disorder.”

【題組】47 . What is the finding of the study?
(A). One’s heart affects how he feels fear.
(B). Fear is a result of one’s relaxed heartbeat.
(C). Fear has something to do with one’s health.
(D). One’s fast heartbeats are likely to cause fear.
18.【題組】48. The study was carried out by analyzing .
(A). volunteers’ heartbeats when they saw terrible pictures
(B). the time volunteers saw fearful pictures and their health conditions
(C). volunteers’ reactions to horrible pictures and data from their brain scans
(D). different pictures shown to volunteers and their heart-brain communication
19.【題組】49. Which of the following is closest in meaning to “mechanism” in Paragraph 6?
(A). Order
(B). System
(C). Machine
(D). Treatment.
20.【題組】50. This study may contribute to .
(A). treating anxiety and stress better
(B). explaining the cycle of fear and anxiety
(C). finding the key to the heart-brain communication
(D). understanding different fears in our hearts and heads