關於阿摩
40萬題免費題庫,最詳盡的詳解,是您考試的必備利器!

錯在阿摩,贏在考場!
錯在阿摩,贏在考場!

搜尋:56. What can be inferred from

  • I LOVE YAMOL! 43 by Tr. Kelly
    My dream is to be an English teacher. I want to b..
  • 101國立台中家商英文科教甄作文題目 42 by 陳光育
    今天考台中家商英文科教師甄試 它的英文作文題目 還蠻好發揮的 For some stude..
  • 國中教甄4522人報名 錄取率約3.56% 13 by Joanna Lee
      自由時報 – 2012年6月27日 上午4:..
  • 第二屆教育大愛菁師獎 56位教師獲獎 5 by Tsung-Han Wu
    由懷恩社會福利慈善基金會辦理的「第二屆教育大愛菁師獎」共選出56位教師獲獎,希望獎勵積極幫助弱勢孩..
  • 兒虐新聞統計/兒童安全大危機 大人照顧疏忽致死率56% 16 by Lala
    〔自由時報記者謝文華/台北報導〕家扶基金會蒐集今年一八七則兒虐新聞發現,遭身體虐待佔卅六%比率最..
  • induce vs. deduce 1 by 教甄教程◆英文
    If you induce someone to do something, you persuade or influence them to do it. More than 4,000 ..
  • Drinking water project 63 by 高普考/三四等/高員級◆英文
    Clean drinking water is a basic human need. Unfortunately, more than one in six people still lack ..
  • Safe Drinking Water is Essential 47 by 高普考/三四等/高員級◆英文
    Clean drinking water is a basic human need. Unfortunately, more than one in six people still lack ..
  • vocabulary learning 5 by 教甄教程◆英文
    From: http://en.wikipedia.org/wiki/Bootstrapping_(linguistics)    In p..
  • 101年公務人員特種考試司法人員三等 93 by 高普考/三四等/高員級◆英文
    什麼人喜歡在未來的5000年,從現在?當然,我們只能猜測,但我們可以肯定,他將是不同的,他是今天的,因為人是慢慢地改變所有的時間。讓我們舉一個明顯的例子。人,甚至500年前,短,他是今天。現在,平..
Bekoji is a small town of farmers and herders in the Ethiopian highlands. There, time almost stands still, and horse-drawn carts outnumber motor vehicles. Yet, it has consistently yielded many of the world’s best distance runners.
It’s tempting, when breathing the thin air of Bekoji, to focus on the special conditions of the place. The town sits on the side of a volcano nearly 10,000 feet above sea level, making daily life a kind of high-altitude training. Children in this region often start running at an early age, covering great distances to fetch water and firewood or to reach the nearest school. Added to this early training is a physical trait shared by people theredisproportionately long legs, which is advantageous for distance runners.
A strong desire burns inside Bekoji’s young runners. Take the case of Million Abate. Forced to quit school in fifth grade after his father died, Abate worked as a shoe-shine boy for years. He saw a hope in running and joined Santayehu Eshetu’s training program. This 18-year-old sprinted to the finish of a 12-mile run with his bare feet bleeding. The coach took off his own Nikes and handed them to him. To help Abate continue running, the coach arranged a motel job for him, which pays $9 a month.
Most families in Bekoji live from hand to mouth, and distance running offers the younger generation a way out. Bekoji’s legend Derartu Tulu, who won the 10,000-meter Olympic gold medals in 1992 and 2000, is a national hero. As a reward, the government gave her a house. She also won millions of dollars in the races.
Motivated by such signs of success, thousands of kids from the villages surrounding Bekoji have moved into town. They crowd the classrooms at Bekoji Elementary School, where Eshetu works as a physical-education instructor. All these kids share the same dream: Some day they could become another Derartu Tulu.

【題組】56. What can be inferred from this passage?
(A) More distance runners may emerge from Bekoji.
(B) Nike will sponsor the young distance runners in Bekoji.
(C) Bekoji will host an international long-distance competition.
(D) The Ethiopian government has spared no efforts in promoting running.
編輯私有筆記
答案:A
難度:適中
10
 阿摩:有沒有達人來解釋一下?
倒數 5天 ,已有 0 則答案


Today the car seems to make periodic leaps in progress. A variety of driver assistance technologies are appearing on new cars. A developing technology called Vehicle-to-Vehicle communication, or V2V, is being tested by automotive manufacturers as a way to help reduce the number of accidents. V2V works by using wireless signals to send information back and forth between cars about their location, speed and direction, so that they keep safe distances from each other. Another new technology being tested is Vehicle-to-Infrastructure communication, or V2I. V2I would allow vehicles to communicate with road signs or traffic signals and provide information to the vehicle about safety issues. V2I could also request traffic information from a traffic management system and access the best possible routes. Both V2V and V2I have the potential to reduce around 80 percent of vehicle crashes on the road. More and more new cars can reverse-park, read traffic signs, maintain a safe distance in steady traffic and brake automatically to avoid crashes. Moreover, a number of firms are creating cars that drive themselves to a chosen destination without a human at the controls. It is predicted that driverless cars will be ready for sale within five years. If and when cars go completely driverless, the benefits will be enormous. Google, which already uses prototypes of such cars to ferry its staff along Californian freeways, once put a blind man in a prototype and filmed him being driven off to buy takeaway hamburgers. If this works, huge numbers of elderly and disabled people can regain their personal mobility. The young will not have to pay crippling motor insurance, because their reckless hands and feet will no longer touch the wheel or the accelerator. People who commute by car will gain hours each day to work, rest, or read a newspaper.
【題組】56. What can be inferred from the passage?
(A) Cars will refuse to start if the driver is drunk.
(B) The future may be a vehicle-accident-free era.
(C) Everyone, including children, can afford a car.
(D) The production of driverless cars is still far away.
編輯私有筆記
答案:B
難度:適中
10
 阿摩:有沒有達人來解釋一下?
倒數 4天 ,已有 0 則答案



(C) "Jim, I'll see you at the gym." Two words, Jim--short for James—and gym—short for gymnasiumhave the same sound, words called homophones (a Greek word meaning "same sound"). There is no confusion about the name Jim, but the word gym can be confusing depending on who is using it. 
      The Greek word gymnasium literally meant "naked training" in ancient Greece. School boys were sent to gymnasia (a plural of gymnasium) to learn to read and write, study physical therapy to help the infirm and sick, and cultivate their own health and strength through regular exercise. Physical exercise included such activities as self-defense, boxing, gymnastics, and dance, all usually practiced without wearing clothes. Centuries later, the word gymnasium was used in many European countries like Germany or modern Greece to mean a secondary school, especially one that prepared students for academic training leading to university study rather than a craft or trade. "Gymnasium" still retains this meaning in those countries today. Thus, a "gym" in written English refers to a place to exercise within a school whereas a "gym" in written German describes a junior or senior high school
    By the mid-19th century, German educators advocated building large rooms onto schools for the purpose of in-school physical exercise. This idea quickly spread through Germany and other central and northern European countries where the weather is inclement through much of the year. At about the same time, gymnasia were introduced into the United States, where they were well received. As a bonus, most gymnasia can be and are often used to hold whole-school meetings and events. Today, nearly every school and college in the developed world includes a gymnasium.
    Unfortunately, despite the obvious benefits that exercise can bring, many school districts in Taiwan are downplaying the use of gymnasia for exercise. School administrators should remember the saying, "Health is wealth." (教二)

【題組】56. What can be inferred from the last paragraph of the article?
(A) Schools should teach more English sayings to their students.
(B) Though they cost a lot of money, schools should build gymnasia.
(C) Gymnasia should be used as medical training facilities.
(D) Taiwan should emphasize physical education more than it does now.
編輯私有筆記
答案:D
難度:非常困難
53 至 56 題為題組 Many marine animals, including penguins and marine iguanas, have evolved ways to get rid of excess salt by using special salt-expelling glands around their tongue. However, the sea snake’s salt glands cannot handle the massive amounts of salt that would enter their bodies if they actually drank seawater. This poses a serious problem when it comes to getting enough water to drink. If seawater is not an option, how does this animal survive in the ocean? An international team of researchers focused on a population of yellow-bellied sea snakes living near Costa Rica, where rain often does not fall for up to seven months out of the year. Because yellow-bellied sea snakes usually spend all of their time far from land, rain is the animalsonly source of fresh water. When it rains, a thin layer of fresh water forms on top of the ocean, providing the snakes with a fleeting opportunity to lap up that precious resource. But during the dry season when there is no rain, snakes presumably have nothing to drink. Thus, the team became interested in testing whether sea snakes became dehydrated at sea. 第 7 頁 105年學測 共 7 頁 英文考科 - 7 - The researchers collected more than 500 yellow-bellied sea snakes and weighed them. They found that during the dry season about half of the snakes accepted fresh water offered to them, while nearly none did during the wet season. A snake’s likelihood to drink also correlated with its body condition, with more withered snakes being more likely to drink, and to drink more. Finally, as predicted, snakes captured during the dry season contained significantly less body water than those scooped up in the rainy season. Thus, it seems the snake is able to endure certain degrees of dehydration in between rains. Scientists believe that dehydration at sea may explain the declining populations of sea snakes in some parts of the world.
【題組】56. What can be inferred from the study?
(A) Sea snakes can easily survive long years of drought.
(B) Evolution will very likely enable sea snakes to drink seawater.
(C) Sea snakes will be the last creature affected by global warming.
(D) The sea snakespopulation distribution is closely related to rainfall
編輯私有筆記
答案:D
難度:適中
1F
黃瓊瑤 國三下 (2016/11/06 00:02)

从这项研究中可以推断出什么?
(a)海洋蛇可以很容易地存活多年的干旱。
(b)进化将很有可能使海蛇喝海水。
(c)海洋蛇是全球变暖影响的最后一个生物。
(d)海蛇的种群分布与降雨密切相关

V. Reading Comprehension: 8% 
    In many countries, white wines such as Chardonnay are the preferred choice when people have seafood or poultry dishes. And they certainly don’t stain your teeth, tongue or lips like red wines do.

 However findings published in the journal of Nutrition Research, may come as a revelation to most drinkers. It’s claimed that enjoying a glass of white wine on a frequent basis can damage your teeth, because the high acidity levels in white wine can erode the tooth enamel more quickly than red wine. Researchers examined the effects on teeth of eight red and eight white wines from different parts of the world and found that white wine can damage our teeth.

 In the lab, adult teeth soaked in white wine for a day suffered a loss of both calcium and a mineral called phosphorus to depths of up to 60 micrometers in the enamel surface, which the researchers say is significant.

 And the matter isn’t helped by brushing your teeth soon after drinking, as excessive brushing action can lead to further loss of enamel. Also the effects can be made worse by how frequently you sip your wine.

But the study wasn’t all bad news for wine lovers. By having cheese or creamy desserts, the acid attacks can be reduced.

The tradition of enjoying different cheeses for dessert while drinking wine might have a beneficial effect on preventing dental erosion since cheeses contain calcium in a high concentration," the scientists added. Professor Damien Walmsley, of the British Dental Association recommended a 30 minute break between drinking and brushing and accompanying wine with food. “Consuming wine alongside food, rather than on its own, means the saliva you produce as you chew helps to neutralize its acidity and limits its erosive potential.” 

 

 


【題組】56. What can be inferred from the passage?
(A) People had better drink less wine.
(B) It is better to drink white wine with food and brush teeth 30 minutes later.
(C) As long as we take in more calcium and mineral, we can avoid the decay of teeth.
(D) We had better produce more saliva to neutralize the acidity of food.
編輯私有筆記
答案:B
難度:適中