高考◆英语◆江西省題庫下載題庫

上一題
C    Big Brothers Big Sisters is based on the simplicity and power of friendship.It is a program which provides friendship and fun by matching vulnerable young people (ages 7-17) with a volunteer adult who can be both a role model and a supportive friend.   Volunteer tutors come from all walks of life—married, single, with or without children. Big Brothers and Big Sisters are not replacement parents or social workers. They are tutors: someone to trust, to have fun with, to talk and go to when needed.   A Big Sister and Little Sister will generally spend between one and four hours together three or four times each month for at least twelve months. They enjoy simple activities such as a picnic at a park, cooking, playing sport or going to a football match. These activities improve the friendship and help the young person develop positive self-respect, confidence and life direction.   Big Brothers Big Sisters organizations exist throughout the world. It is the large and most well-known provider of tutor services internationally and has been operating for 25 years.   Emily and Sarah have been matched since 2008. Emily is a 10-year-old girl who has experienced some difficulties being accepted by her schoolmates at school. “ I was pretty sure there was something wrong with me.”   Emily’s mum came across Big Brothers Big Sisters and thought it would be of benefit to Emily by “providing different feedback (反馈) about herself other than just relying on schoolmates to measure her self-worth.   Sarah wanted to get involved in a volunteer program. “I googled it and found out how to be a part of it. I thought it would be fun for me to get involved in making time to do something because sometimes it is all work and no play.”   Big Brothers Big Sisters has been of great benefit and enjoyment to both Emily and Sarah. They love and look forward to their time together and the partnership has certainly helped Emily be more comfortable in being the wonderful, happy and unique girl she is!
【題組】70.According to the passage, “vulnerable young people” are probably those who are _________.
(A)popular at school
(B)rather weak physically
(C)easily hurt emotionally
(D)confident in themselves


答案:登入後觀看
難度: 計算中
1F
YS Lin 小二上 (2014/07/19)
主旨大意题。此题表面看上去是词义猜测题,但实际是对于原文中“vulnerable young people”的概括。通过参加此类活动的Emily及Sarah可知,他们都是在生活中存在某些问题的年轻人,故可排除A,D。而B项中提到的身体上的问题,在文中并未体现。故正确答案为C。 

C    Big Brothers Big Sisters is based ..-阿摩線上測驗